Το  Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής μαζί με επιχειρησιακά σωματεία σε ξενοδοχεία και επισιτιστικές επιχειρήσεις διαδήλωσαν από το πρωί έως το μεσημέρι της Πέμπτης, με κεντρικό σύνθημα «κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα. Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία».

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων τα Σωματεία εργαζομένων «Stanley», «Athens Marriott», «Grand Resort», «Royal Olympic», «Crown Plaza», «Select», εργαζόμενοι από το «Caravel», τη Σωματειακή επιτροπή από το «Electra Metropolis», εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», αυτοαπασχολούμενοι στην εστίαση, ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής κ.α.

Η αστυνομία απάντησε με ρίψη χημικών, πίσω από τα κατεβασμένα ρολά του υπουργείου εργασίας, στο αίτημα των εργαζομένων να ανοίξει η πόρτα του υπουργείου και να συναντηθούν με τον υπουργό.Γιάννη Βρούτση. Σύμφωνα με το 902.gr, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η κινητοποίηση και η επίθεση της αστυνομίας στους διαδηλωτές, προσήλθε στο υπουργείο η γ.γ. Άννα Στρατινάκη. Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τις κλειστές πόρτες του υπουργείου και την επίθεση της αστυνομίας. Την έντονη διαμαρτυρία του εξέφρασε και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης.

«Κανονικότητα» τα χημικά, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, επιτέθηκε στην κυβέρνηση τονίζοντας πως η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας δεν αρνήθηκε απλά να συναντήσει τους εργαζόμενους, αλλά τους «υποδέχθηκε» με ΜΑΤ και χημικά και έδωσε μήνυμα για το είδος της «κανονικότητας» που θα ακολουθήσει.

«Ο Υπουργός Εργασίας όχι μόνο αρνήθηκε να συναντήσει τους εργαζόμενους σε επισιτισμό και τουρισμό που ζητούν το αυτονόητο, επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας, αλλά τους “υποδέχθηκε” με ΜΑΤ και χημικά. Αυτή είναι η νέα “κανονικότητα” της κυβέρνησης που ομολόγησε άλλωστε με κυνισμό ο κ. Μητσοτάκης όταν αντίκρισε απολυμένους στη Θεσσαλονίκη»