Νέες αποκαλύψεις έρχονται στη δημοσιότητα για την καταγγελλόμενη επιχείρηση συγκάλυψης της υπόθεσης των Τεμπών, καθώς αστυνομικοί καταγγέλλουν πολιτικές πιέσεις για να «μπαζωθεί» ο χώρος του εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στο MEGA ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, υπάρχουν δύο καταθέσεις αστυνομικών, οι οποίοι μιλούν για πιέσεις από κυβερνητικά στελέχη για να επιτρέψουν το «μπάζωμα» του χώρου.

Όπως αποκαλύπτεται, αξιωματικοί της αστυνομίας κλήθηκαν στις 3 Μαρτίου του 2023 το βράδυ, τέσσερις μετά το δυστύχημα, σε σύσκεψη όπου συμμετείχαν ο τότε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές Χρήστος Τριαντόπουλος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς και ο τότε περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, τους ασκήθηκε πίεση για να «μπαζωθεί» ο χώρος του εγκλήματος.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών, αυτοί επέμεναν πως ο χώρος δεν πρέπει να αλλοιωθεί, διότι ήταν σε εξέλιξη αυτοψίες και αν το έκαναν θα πρέπει να ενημερωθούν οι δικαστικές αρχές. Ωστόσο, τους ασκήθηκε πίεση για να προχωρήσει το μπαζωμα, ώστε να επαναλειτουργήσει ο σιδηρόδρομος το ταχύτερο δυνατό, κάτι που ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως έγινε μετά από 30 ημέρες.

Μόλις 40 ημέρες μετά το δυστύχημα δόθηκε εντολή να καταστραφεί βιολογικό υλικό των θυμάτων

Προηγουμένως, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε πως 40 μέρες μετά το τραγικό δυστύχημα, στις 10 Απριλίου του 2023, ο ανακριτής έστειλε δύο έγγραφα στην Τροχαία, ζητώντας από το νοσοκομείο να καταστραφούν τα φιαλίδια αίματος που έχουν ληφθεί για δείγμα DNA.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα συγκεκριμένα δείγματα θα μπορούσαν να κρατηθούν για να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί εάν ο θάνατος των επιβατών προήλθε από τα τοξικά αέρια, από τη φωτιά ή από τη σύγκρουση. Τα συγκεκριμένα δείγματα καταστράφηκαν μόλις σε 40 ημέρες, ενώ συνήθως κρατούνται μέχρι και 7-8 μήνες.

Σύμφωνα με την πλευρά του ανακριτή πρόκειται για μία τυπική διαδικασία που ακολουθείται πάντα και δεν πρόκειται για φιαλίδια, αλλά ελάχιστη ποσότητα βιολογικού υλικού που είχε χρησιμοποιηθεί για την ταυτοποίηση των νεκρών.