Την εμφάνιση της στην πλατεία της Νέας Σμύρνης έκανε πριν από λίγο η αστυνομία με άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ και της ΔΡΑΣΗ να κυνηγάνε κόσμο στην πλατεία και να κάνουν προσαγωγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές κινήθηκαν βίαια προς πολίτες που βρίσκονταν στην πλατεία, ενώ καταγγέλλεται ξυλοκόπημα, ακόμη και βίαιες προσαγωγές.

Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές και για πρόστιμα σε ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες του TPP, όλα φαίνεται ότι ξεκίνησαν από τραμπουκισμούς μικρής ομάδας αστυνομικών κατά πολιτών πάνω στην πλατεία, με τους αστυνομικούς -στη συνέχεια- να καλούν ενισχύσεις στο σημείο και να κάνουν προσαγωγές.

Ειδικότερα, μαρτυρία στο TPP αναφέρει ότι «είναι απίστευτο ότι για 4 άτομα έφτασε τόσο πολλή αστυνομία στην περιοχή» και ότι οι αρχές έκλεισαν την μία πλευρά της πλατείας με τον κόσμο να μην μπορεί να μπει.

Από βίντεο που δημοσιεύει ο φωτορεπόρτερ Γιώργος Κονταρίνης, αποτυπώνεται η ωμή βία που χρησιμοποιείται από τις αστυνομικές αρχές κατά προσαχθέντα στην πλατεία Νέας Σμύρνης.

Παρόμοιο σκηνικό αποτυπώνεται και από βίντεο που δημοσιεύει το ThePressProject με τους αστυνομικούς να χτυπούν προσαχθέντα και να επικρατεί ένταση στο σημείο

Άξιο σημασίας είναι ότι διαρροές της αστυνομίας σε μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο «για επίθεση 30 ατόμων κατά αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη Νέα Σμύρνη», ενώ στα ίδια δημοσιεύματα αναφέρεται μέχρι και «μάχη σώμα με σώμα» πριν οι αρχές καλέσουν ενισχύσεις.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο άνδρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ «επισκέφτηκαν» τη λαϊκή αγορά στο Κάτω Χαλάνδρι, με σκοπό να διαλύσουν παρέμβαση αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα, και κυνήγησαν περαστικούς μέσα στη λαϊκή αγορά.

Εισβολή και βίαιες προσαγωγές ακόμα και σε λαϊκή στο Κάτω Χαλάνδρι