Στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο φιλοξενήθηκε το Σάββατο ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και έδωσε διευκρινήσεις για τα πρόστιμα, την απαγόρευση της κυκλοφορίας και το άνοιγμα της εστίασης. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε: «δε θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για κάποιον που φεύγει από το κατάστημα στις 11. Δεν υπάρχει θέμα προστίμου από τη στιγμή που θα ανοίξει η εστίαση»

Ο Αδ. Γεωργιάδης πρόσθεσε: «το ωράριο για τα εστιατόρια θα είναι μέχρι τις 23:00. Δε θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 23:00. Άρα μπορούν να κόψουν απόδειξη στις 23:00. Αν κάποιος φύγει στις 23:00 από το κατάστημα για να πάει σπίτι του δεν έχει κανένα πρόβλημα. Κατά συνέπεια, δεν λέω ότι είναι το τέλειο και ιδανικό ωράριο, αλλά αν κάποιος τελειώσει την δουλειά του στις 20:30, μπορεί να κάτσει δύο ώρες να φάει», με τους παρουσιαστές να τον ρωτούν αν θα υπάρξει πρόβλημα για κάποιον που θα βρεθεί έξω στις 23:00: «Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα την ώρα που θα ανοίξει η εστίαση».

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, από τις 3 Μαΐου το ωράριο των επιχειρήσεων αυτών θα είναι μέχρι τις 23:00, ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς είχε τονίσει πως από εκείνη τη στιγμή θα υπάρχει σχετική απαγόρευση με τις γνωστές εξαιρέσεις (εργαζόμενοι, λόγοι υγείας κτλ).

Αναλυτικά είχε πει: «ο περιορισμός της κυκλοφορίας ξεκινά στις 10 το βράδυ τη Μεγάλη Εβδομάδα και την ημέρα του Πάσχα, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα (3 Μαΐου) ο περιορισμός αρχίζει στις 11 το βράδυ»