Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν κάποια από αυτούς σοβαρά όταν ένα αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς κοντά σε στάση τραμ στο κέντρο της Μελβούρνης σε ώρα αιχμής.Το περιστατικό συνέβη στην οδό Flinders, στις 16:40 το απόγευμα (τοπική ώρα).

«Με βάση ό,τι έχουμε δει θεωρούμε ότι πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια. Τα κίνητρα είναι άγνωστα», δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας της Βικτόριας, Ράσελ Μπάρετ, από τη Μελβούρνη. 

 
Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν δεκατρία άτομα, μεταξύ των οποίων ένα μικρό παιδί με τραυματισμό στο κεφάλι. Προς ώρας δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση των τραυματιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη ο οδηγός του λευκού οχήματος καθώς και ένας ακόμη άντρας, ωστόσο προς το παρόν δεν είναι γνωστό, εάν πρόκειται για ατύχημα ή τρομοκρατική επίθεση.
 
Η αστυνομία της Μελβούρνης συνέστησε οι οδηγοί οχημάτων και οι πεζοί να αποφεύγουν την περιοχή, καθώς οι αρχές έχουν αποκλείσει το σημείο του αιματηρού περιστατικού, όπου παραμένουν οι  υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Παράλληλα, οι αρχές συνέστησαν αν υπάρχει κάποιος μάρτυρας που έχει βίντεο ή φωτογραφίες από το περιστατικό που μπορούν να βοηθήσουν στην διερεύνηση της υπόθεσης να απευθυνθούν στις αρχές.

«Είδα ένα SUV να έρχεται με μεγάλη ταχύτητα και άκουσα τη σύγκρουση με ανθρώπους, που κρατούσαν τσάντες και καροτσάκια με ψώνια» είπε ένας μάρτυρας σε τοπικό ραδιόφωνο.