Όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του news247.gr. o Γιώργος Πομάσκι -έπειτα από μια σειρά αποφάσεων και τροποποιήσεων του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη- δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του εκπροσώπου των προπονητών στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ και η ομοσπονδία αναφέρθηκε σε φωτογραφικές τροποποιήσεις που είχαν ως στόχο τον προπονητή του Μίλτου Τεντόγλου.

Το άρθρο 12 του ν. 2725/1999 (Αθλητικός Νόμος) με επικεφαλίδα “Κωλύματα Περιορισμοί” γράφει:

“1. Οι διατάξεις του άρθρου 3 του παρόντος νόμου εφαρμόζονται αναλογικά αία πρόσωπα που συμμετέχουν στα προβλεπόμενα από το καταστατικό και τους κανονισμούς όργανα διοίκησης και επιτροπές των οικείων αθλητικών ενώσεων.

2. Δεν επιτρέπεται να εκλεγεί στο Δ.Σ. ή σε άλλο από το καταστατικό προβλεπόμενο όργανο αθλητικής ένωσης υποψήφιος, εφόσον:

α) είναι μέλος διοικητικού συμβουλίου άλλης αθλητικής ένωσης κατά το χρόνο υποβολής της υποψηφιότητας,

β) είναι υπάλληλος αθλητικής ένωσης ή ομοσπονδίας”.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης ισχυρίστηκε μετά τις αντιδράσεις της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Σοφίας Σακοράφα ότι ο Γιώργος Πομάσκι είναι έμμισθος και ως εκ τούτου έχει σχέση εξάρτησης με την ομοσπονδία, άρα και η ψήφος του στο ΔΣ -κατά τον κ. Αυγενάκη- ενδέχεται να είναι ελεγχόμενη.

Mαζί με τον προπονητή του Μίλτου Τεντόγλου, λόγω της ρύθμισης Αυγενάκη φαίνεται πως χάνουν την ικανότητα να εκπροσωπούν τους αθλητές στις αντίστοιχες ομοσπονδίες οι Λευτέρης Πετρούνιας (Ομοσπονδία Γυμναστικής) και Στέφανος Ντούσκος (Ομοσπονδία Κωπηλασίας).

Για τις μεθοδεύσεις κατήγγειλε ευθέως τον κ. Αυγενάκη η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ (και βουλεύτρια) Σοφία Σακοράφα.