Όπως αναφέρει το σχετικό κείμενο στο neakriti, επρόκειτο για «υπουργική θρασύτητα» και «αήθη επίθεση» του υπουργού και του αστυνομικού συνοδού του. Το ελεύθερο ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Γεωργίας Μαμάκη, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, στο δελτίο ειδήσεων της «ΚΡΗΤΗ TV», για «προκλητικές εργασίες ασφαλτόστρωσης πέριξ των αθλητικών εγκαταστάσεων του Καρτερού τα τελευταία 24ωρα, την ώρα που οι λακκούβες στην πόλη του Ηρακλείου μοιάζουν με ανοιχτούς κρατήρες και είναι δύσβατοι και απροσπέλαστοι», εξόργισε, όπως φάνηκε, τον υπουργό…

Αναφορικά με το περιστατικό της επίθεσης, το σάιτ αναφέρει:

Η συνάδελφος της “ΚΡΗΤΗ TV” Γεωργία Μακάκη βρέθηκε χθες, για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, στα εγκαίνια του γραφείου του Παραρτήματος Ελλάδας της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, στο Ηράκλειο. Ενώ βρισκόταν στον διάδρομο, έξω από το κεντρικό γραφείο του Συλλόγου, όπου επίσης βρισκόταν αρκετός κόσμος, στον χώρο για τα εγκαίνια εμφανίστηκε και ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης. Διερχόμενος μπροστά από τη ρεπόρτερ, εμφανώς με εκνευρισμό και σκαιό τρόπο, απευθυνόμενος με ένταση της φωνής προς τη συνάδελφο δημοσιογράφο και για να τον ακούσουν όλοι οι παριστάμενοι τής είπε φωνάζοντας: «Άξιος ο μισθός σου. Δεν ντρέπεσαι λιγάκι…».

Πριν καν προλάβει η ίδια να του ζητήσει εξηγήσεις, εκτοξεύοντας τις δύο αυτές φράσεις, έστριψε στον διάδρομο και μπήκε στα κεντρικά γραφεία του Συλλόγου.

Η δημοσιογράφος, εμφανώς προσβεβλημένη από την αήθη αυτή επίθεση ενώπιον πολιτών, παρέμεινε στον διάδρομο και, για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις σαν αυτές που ήθελε να δημιουργήσει σε δημόσιο ακροατήριο ο υφυπουργός, αντέτεινε το «εγώ κάνω ρεπορτάζ, κάνω τη δουλειά μου και ξέρω και τα δύο να τα κάνω καλά…».