Η υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι επί Ν.Δ. ο μέσος μισθός για μερική απασχόληση μειώθηκε γύρω στα 200 ευρώ ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε κατά 11 ευρώ. Πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρώτη που κατάφερε να μειώσει την ανεργία μέσα στην κρίση από 25,8% τον Ιανουάριο του 2015 σε 21,7% τον Μάιο του 2017. 
 
«Δεν ισχυρίζομαι ότι αυτό το νομοσχέδιο τα λύνει όλα. Αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι να σταθεροποιήσει την κατάσταση στην αγορά εργασίας και δεδομένων των περιθωρίων που έχει να ασκήσει τις μέγιστες δυνατές παρεμβάσεις προς όφελος των εργαζομένων» υπογράμμισε.
 
Τόνισε επίσης πως επί διακυβέρνησης Σαμαρά η πλήρης απασχόληση μειώθηκε από 61% σε 45% ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε και πάλι στο 50%. «Δεν λέμε ότι όλα είναι καλά, ούτε έχουμε success story. Ποιος απορρύθμισε όμως την αγορά εργασίας;»  ανέφερε.
 

Πυρά από την αντιπολίτευση
 

Το νομοσχέδιο για τα εργασιακά προκάλεσε κύμα αντιδράσεων, με την αντιπολίτευση να υποστηρίζει ότι έρχεται εσπευσμένα πριν από τη ΔΕΘ για επικοινωνιακούς λόγους.
 
«Έρχεται να βάλει κάτι στο άδειο καλάθι του πρωθυπουργού. Άνθρακες όμως ο θησαυρός» είπε ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Βρούτσης, ενώ πρόσθεσε πως το νομοσχέδιο είναι «μία από τα ίδια».  «Με τις μειώσεις και τις αχρείαστες ρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό, επουλώνει τις πληγές της μείωσης των μισθών των εργαζομένων;» ρώτησε.
 
Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης σχολίασε πως η υπουργός εργασίας «κουβαλά νερό με το κοφίνι» και ανέφερε ότι οι εν λόγω ρυθμίσεις δεν θα έχουν αντίκρισμα διότι, όπως τόνισε, η κυβέρνηση έδωσε στους εργοδότες όλα τα εργαλεία για να μπορούν να τις ξεπεράσουν.
 
«Με διαδικασίες εξπρές κλείσαμε, με διαδικασίες εξπρές ανοίγουμε, για να έχει κάτι να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη ΔΕΘ», ανέφερε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς. «Έχετε διαλέξει τα καλά κεράσια, και έχετε αφήσει τα ζαρωμένα, με μια συρραφή αποσπασματικών διατάξεων που έρχονται να διορθώσουν λάθη από το νόμο Κατρούγκαλου» επεσήμανε.