Η Ντόρα Μπακογιάννη έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο περί πακτωλού χρημάτων σε ΜΜΕ από τη Ρωσία, προσδιορίζοντας, μάλιστα το ποσό στα 10 εκατομμύρια ευρώ, «για να εξαγοραστούν συνειδήσεις».

Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχου περιεχομένου δηλώσεις είχαν γίνει το καλοκαίρι από τον υπουργό Ανάπτυξης και αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, , όπου άφησε αιχμές για κέντρα στο εξωτερικό, όπως η Τουρκία ή η Ρωσία που θα ικανοποιούνταν από την πτώση της κυβέρνησης, με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ξεσηκώνοντας τις οργισμένες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Ωστόσο, τα σενάρια αποσταθεροποίησης διακινήθηκαν ξανά μέσω διαρροών της κυβέρνησης σε ΜΜΕ, τα οποία έχουν αρχίσει να κάνουν λόγο για παρέμβαση της Ρωσίας στις ελληνικές εκλογές. Ακόμα, η ΝΔ σε ανακοίνωσή της άφησε υπαινιγμούς για χρηματοδότηση ελληνικών κομμάτων από τη ρωσική κυβέρνηση.

Οι δηλώσεις της Μπακογιάννη, στο 11.45:

Η απάντηση της ρωσικής πρεσβείας: «Η Ρωσία δεν έχει κηρύξει τον πόλεμο στην Ελλάδα»

«Η ανεύθυνη διακίνηση σεναρίων για εμπλοκή ξένων κρατών στις εθνικές εκλογές δημιουργεί κλίμα έντονης ανησυχίας και ανασφάλειας στους Έλληνες πολίτες και δυναμιτίζει το πολιτικό σκηνικό, ενώ ταυτόχρονα εκθέτει τη χώρα διεθνώς και εγκυμονεί σοβαρούς εθνικούς κινδύνους» ανέφερε ο τομεάρχης Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κώστας Ζαχαριάδης με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.