X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Βεβήλωσαν το μνημείο εκτελεσθέντων εμφυλίου στο Γηροκομειό Πάτρας

Με σύμβολα του εθνικιστικού χώρου και τα αρχικά της Χρυσής Αυγής άγνωστοι βεβήλωσαν το μνημείο των εκτελεσθέντων του εμφυλίου στο Γηροκομειό της Πάτρας.
|
Τη βεβήλωση του μνημείου, έφερε στη δημοσιότητα η Τοπική Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της η οποία συνοδεύεται και από φωτογραφίες του χώρου.
 
Η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:
 
«Η ΤΕ ΑΧΑΪΑΣ του ΚΚΕ καταγγέλλει τη βεβήλωση από τους θρασύδειλους φασίστες, του δημοτικού μνημείου στο Γηροκομειό της Πάτρας, χώρο που αποτελεί τόπο εκτελέσεων ηρώων κομμουνιστών και άλλων λαϊκών αγωνιστών της ταξικής πάλης, που εκτελέστηκαν την περίοδο 1946 – 1949, με αποφάσεις του Έκτακτου Στρατοδικείου της Πάτρας και όχι μόνο.
 
Ενοχλούνται οι φασίστες…Τρέμουν οι θρασύδειλοι νεοναζί…
 
Οι απόγονοι των μπουραντάδων, των χιτών, των ταγματασφαλιτών και των γερμανοτσολιάδων δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο, συμμετέχοντας ενεργά στην προσπάθεια της αστικής προπαγάνδας να ξαναγράψει την ιστορία, να δημιουργήσει προϋποθέσεις, ώστε ο ελληνικός λαός και η νεολαία να μη γνωρίσουν τις πιο ένδοξες στιγμές της ταξικής πάλης στην Ελλάδα, αλλά και στην πόλη μας την Πάτρα.
 
Πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο, ο λαός δεν θα αξιοποιήσει αυτήν την πείρα σήμερα στην πάλη ενάντια στον καπιταλισμό, τον οποίο και οι φασίστες υπηρετούν.
 
Ενοχλεί το μνημείο του Γηροκομειού, καθώς θυμίζει στους φασίστες και στο σύστημά τους, τον καπιταλισμό, πως το ΚΚΕ εδώ και 100 χρόνια, εξακολουθεί να οργανώνει την πάλη του λαού για το μεροκάματο, τις συνθήκες δουλειάς και ζωής σε κάθε πόλη και χωριό ενάντια στο κεφάλαιο και τα κόμματά του.
 
Ξεσπούν στα μάρμαρα μέσα στην νύχτα, γιατί φοβούνται την εργατική τάξη και την πρωτοπορία της, το ΚΚΕ. Γνωρίζουν ότι οι εκτελεσμένοι αυτοί γεννήθηκαν μέσα από τα σπλάχνα του ΚΚΕ, ότι το παράδειγμά τους εμπνέει σήμερα χιλιάδες αγωνιστές για την ανιδιοτέλεια, την αφοβία απέναντι στον αντίπαλο, την αγάπη στο φτωχό λαό, την πίστη στα ιδανικά για μια ανώτερη κοινωνία που θα καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό.
 
Είμαστε σίγουροι ότι θα αποκατασταθεί άμεσα το μνημείο.
 
Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία με τη δράση τους μέσα από το λαϊκό κίνημα να δώσουν απάντηση στους φασίστες, να τους πετάξουν έξω από τους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές, να τους απομονώσουν. Να αγωνιστούν ώστε να πέσουν στο κενό οι εθνικιστικές και ρατσιστικές κραυγές, με την αποφασιστική απομόνωση της εγκληματικής ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, όποια προβιά και αν φορά κάθε φορά.»


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις