Σύμφωνα με τη μετάδοση του Reuters και την αναμετάδοση του Αθηναϊκού Πρακτορείου, παρά το γεγονός πως η αντιπολίτευση εμφανιζόταν να προπορεύεται στην πλειοψηφία των Πολιτειών (από 11 έως 18), κατάφεραν να εξασφαλίσουν μόνον τις πέντε, με μία Πολιτεία να απομένει ακόμη να κριθεί. Σύμφωνα με την πρόεδρο της εκλογικής επιτροπής, Τιμπισάι Λουσένα, η συμμετοχή ανήλθε στο 61,14%.
 
«Ο τσαβισμός είναι ζωντανός, στον δρόμο, θριαμβευτής», ανέφερε ο Ν. Μαδούρο, που έκανε λόγο για μία «καθαρή νίκη».
 
«Αυτή είναι μια καθαρή νίκη. Ο τσαβισμός κέρδισε στις εκλογές, αναδεικνύοντας 17 κυβερνήτες. Η αντιπολίτευση έχει πέντε», είπε ο Μαδούρο, πλαισιωμένος από ανώτατα στελέχη της κυβέρνησής του και του σοσιαλιστικού κόμματος, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι το κόμμα του μπορεί να επικρατήσει και στην τελευταία Πολιτεία που απομένει να κριθεί οριστικά.
 
Σημειώνεται πως, αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων ξεκίνησε πριν καν ανακοινωθούν επίσημα τα αποτελέσματα από την εκλογική επιτροπή, με τους αντιπάλους του προέδρου Μαδούρο να καταγγέλλουν νοθεία και να υπογραμμίζουν πως δεν θα αναγνώριζαν τα αποτελέσματα σε περίπτωση ήττας τους. Υπογραμμίζεται δε, πως η αντιπολίτευση έχασε ακόμη και την Πολιτεία Μιράντα, «πετράδι του στέμματος» της Βενεζουέλας, προπύργιό της μέχρι πρότινος.
 
Αμέσως μετά την ανακοίνωση της Λουσένα, η Δημοκρατική Ενότητα έκανε σαφές πως δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα, απηύθυνε έκκληση για κινητοποιήσεις σήμερα και προέτρεψε τους υποψηφίους της να ηγηθούν σε αυτές. Η Δημοκρατική Ενότητα απαίτησε να διεξαχθεί ανακαταμέτρηση των ψήφων και στις 23 πολιτείες.
 
Κατά το δημοσίευμα, περισσότεροι από 18 εκατομμύρια ψηφοφόροι κλήθηκαν στις κάλπες την Κυριακή για να αναδείξουν τους κυβερνήτες των 23 Πολιτειών για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η αντιπολίτευση χαρακτήριζε την ψηφοφορία άτυπο δημοψήφισμα υπέρ ή κατά του προέδρου της χώρας.
 
Το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής αναμένεται να πυροδοτήσει νέα αναταραχή στη Βενεζουέλα, όπου οι διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης που κράτησαν τέσσερις μήνες νωρίτερα φέτος είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 125 άνθρωποι, οι αρχές να προχωρήσουν σε χιλιάδες συλλήψεις και να υπάρξουν εκτεταμένες καταστροφές ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας.