«Η Ελλάδα δεν είχε έρθει ποτέ πιο κοντά στην έξοδο από το ευρώ και η Ε.Ε. δεν είχε έρθει ποτέ πιο κοντά στην κατάρρευση» σχολιάζει η δημοσιογράφος στο δημοσίευμα που έχει τίτλο «Πώς η Ελλάδα τραβήχτηκε από τα πρόθυρα βύθισης της Ευρώπης στο χάος». 

«Ποτέ μου δεν έχω βιώσει τόσο μη διπλωματική συμπεριφορά», θυμάται ο κ. Βενιζέλος και συνεχίζει: «Το κλίμα ήταν εξαιρετικά βαρύ, απολύτως τραγικό και πολλύ πολύ επιθετικό».

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, που είχε κληθεί στο δείπνο ως υπουργός Οικονομικών, ο τότε Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ήταν «εξαιρετικά ενοχλημένος» με την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος. 

«Κανείς δεν μπορούσε να μιλήσει επειδή (ο Σαρκοζί) μιλούσε συνεχώς. Η Μέρκελ ήταν
πιο ήρεμη αλλά το μήνυμά της ήταν ξεκάθαρο: Ή ακυρώνετε το δημοψήφισμα ή το διεξάγετε και μετά από αυτό θα δούμε αν θα προχωρήσουμε την επόμενη δόση, το πρόγραμμα διάσωσης, το κούρεμα». 

«Φανταστείτε την αντίδραση των αγορών», συνεχίζει ο κ. Βενιζέλος, «σε τρεις ημέρες θα είχαμε καταρρεύσει, θα είχαμε εκροή καταθέσεων». Όπως αναφέρει, το δημοψήφισμα θα έπρεπε να αφορά το πρόγραμμα λιτότητας «αν ήταν καλό ή κακό. Ποτέ την παρουσία μας στην Ευρωζώνη».