Το 2008 ξεσκεπάστηκε η γνωστή αλυσίδα φούρνων , που αποτελούσε βιτρίνα μεγάλου κυκλώματος σωματεμπορίας και εκμεταλλευόταν γυναίκες από τις ανατολικές χώρες. Το βούλευμα του Συμβούλιο Εφετών «καίει» του αδερφούς Γιαννακόπουλους, που βρίσκονταν πίσω από τη σπείρα. Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει σε πρώτο βαθμό την Τρίτη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Παρόντες στη δίκη  θα είναι ως μάρτυρες οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση, ενώ δεν θα καταθέσει καμία από τις κοπέλες που είχαν πέσει θύματα του κυκλώματος.

Την σπείρα ξεσκέπασε το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής, μετά από ένα χρόνο συνεργασίας με την Interpol και τη Εuropol η ελληνική αστυνομία πραγματοποίησε την επιχείρηση με την ονομασία «Λευκός Άρτος» σε διάφορα σημεία της Αττικής. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 60 αστυνομικοί και επτά εισαγγελείς από την Αθήνα και τον Πειραιά, καθώς και υπάλληλοι της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίας Ψαρά και του Λευτέρη Μπιντέλα από το Έθνος, το κύκλωμα συνεργαζόταν με γραφεία ευρέσεως εργασίας σε χώρες της πρώην Σοβιετικής ένωσης. Εκεί εντοπίζονταν οι πιο καλλίγραμμες, τους υπόσχονταν ότι θα τους βρουν δουλειά στην Ελλάδα και τις προμήθευαν με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και τα αεροπορικά τους εισιτήρια. Όταν τα κορίτσια έφταναν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, τις παραλάμβανε ένας Μολδαβός στενός συνεργάτης των αφεντικών και τις εγκαθιστούσε σε διαμερίσματα του κυκλώματος.

Για την «εξυπηρέτηση» αυτή, τις χρέωναν με 30.000 ευρώ. Και μετά τους έλεγαν πως θα τους ξεπλήρωναν με την εργασία τους. Να χορεύουν στα νυχτερινά κέντρα που διατηρούσε η οργάνωση στην Αττική και να κλείνουν ερωτικά ραντεβού. Όσες αντιδρούσαν, πείθονταν με βία και απειλές. Τα έσοδα, ξεπλένονταν από τις αλυσίδες φούρνων. Έτσι κι αλλιώς είχαν συστήσει μια κυπριακή offshore για να αποφεύγουν τους ελέγχους. Από τα αναλυτικά στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι οι ημερήσιες εισπράξεις κατά μέσον όρο έφταναν τα 25.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης είχαν συλληφθεί 15 μέλη της οργάνωσης και 16 γυναίκες που οι σωματέμποροι εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά, ενώ απελευθερώθηκαν και δύο κοπέλες από τη Ρωσία και τη Λιθουανία, που κρατούσαν ομήρους για να τις αναγκάσουν να εκδίδονται.

Μεταξύ αυτών που είχαν συλληφθεί ήταν ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος και ιδιοκτήτης των αρτοποιείων, Αντώνης Γιαννακόπουλος, από την Αμαλιάδα. Επίσης, είχε κατηγορείθει ο αδελφός του Αγγελος Γιαννακόπουλος. Ο αρχηγός εμφανιζόταν καθημερινά στα νυχτερινά κέντρα. Όπως και ένας συνταξιούχος αστυνομικός, που πληρωνόταν για να ειδοποιεί για τις ξαφνικές εφόδους. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των αξιωματικών της Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, στα στριπτιζάδικα εργάζονταν περισσότερες από 50 γυναίκες. Το πρόγραμμα περιλάμβανε και live sex που προβαλλόταν σε γιγαντοοθόνη. Οι κατηγορούμενοι εξακολουθούν να έχουν την αλυσίδα φούρνων.

Η αστυνομία είχε ενημερωθεί για την υπόθεση από μια από τις κοπέλες, που κατάφερε να αποδράσει και να μιλήσει στις αστυνομικές αρχές για τις φριχτές συνθήκες που βίωνε αυτή και άλλες κοπέλες, που σε ορισμένες περιπτώσεις αναγκάζονταν με τη βία να κάνουν χρήση ναρκωτικών.