Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το ράλι στις αγορές ευρωπαϊκών ομολόγων και μετοχών συνεχίζεται με την έλευση του νέου έτους:
 
Η Ιρλανδία πούλησε ομόλογα αυτή την εβδομάδα, επιστρέφοντας στις χρηματοπιστωτικές αγορές μετά το πέρας του τριετούς προγράμματος διάσωσής της. 
 
Η Πορτογαλία αναμένεται να πουλήσει σήμερα ομόλογα.

Oι τράπεζες της Ισπανίας και άλλων χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης δεν ήταν ποτέ σε θέση να δανείζονται τόσο φθηνά όσο μπορούν τώρα. 

 
O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε χθες στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2008, ενώ και η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου είναι η υψηλότερη από το 2011.
Το ράλι με τα ελληνικά ομόλογα που απέφεραν κέρδη 47% (λόγω της ανόδου της τιμής τους στην αγορά), αντάμειψαν τους επενδυτές, που τοποθετήθηκαν σε χρηματοπιστωτικούς τίτλους της περιοχής. 
 
Η μέση απόδοση κρατικού χρέους στην Ευρωζώνη μειώθηκε στο 2,55% αυτή την εβδομάδα, χαμηλότερα σε σχέση ακόμη και με πριν την παγκόσμια οικονομική κρίση, σύμφωνα με δείκτες της τράπεζας Bank of America Merrill Lynch.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, η διάθεση των επενδυτών για αγορά ομολόγων ευρωπαϊκών χωρών επιστρέφει, καθώς εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης των περιφερειακών οικονομιών.

Το κέρδος για τους επενδυτές, αν είχαν αγοράσει ελληνικά ομόλογα την ημέρα του Ιουλίου 2012, που ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι δεσμεύθηκε ότι θα κάνει «ό,τι χρειαστεί» για να σώσει το ευρώ, θα έφθανε το 370%, σύμφωνα με του δείκτες του Bloomberg. 

Το αντίστοιχο κέρδος για τα ιρλανδικά ομόλογα θα ανερχόταν σε 27% και για τα πορτογαλικά ομόλογα σε 42%.

(πηγή: in.gr)