Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν, συμφωνούν σε γενικές γραμμές σε μία μεγάλη μείωση των φόρων για τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων και τις επιχειρήσεις, διαφωνούν σε ορισμένα σημεία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Βloomberg, o Πολ Ράιαν θέλει ο συντελεστής φορολογίας των επιχειρήσεων να μειωθεί στο 20%, αντί του 15% που είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο Ν.Τραμπ, προειδοποιώντας ότι η πρόσθετη μείωση κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες δεν θα κάνει το τελικό φορολογικό σχέδιο να είναι ουδέτερο από πλευράς εσόδων.

Χωρίς τη στήριξη των Δημοκρατικών, το φορολογικό σχέδιο πρέπει να είναι ουδέτερο για να ικανοποιούνται τα κριτήρια που έχουν τεθεί από τους βουλευτές για αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία.

Ο υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, είχε διαμηνύσει προηγουμένως ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται περισσότερο για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας παρά για την επίπτωση που θα υπάρξει (από τη μείωση της φορολογίας) στα κρατικά έσοδα. Όπως δήλωσε την Δευτέρα, ο Ν.Τραμπ είναι βέβαιος ότι οι ΗΠΑ μπορούν να επιτύχουν διατηρήσιμο ρυθμό οικονομικής ανάκαμψης 3%, ο οποίος θα αντιστάθμιζε τις φορολογικές μειώσεις, μαζί με τα «τρισεκατομμύρια δολάρια» που θα επαναπατρισθούν από εξωχώριους φορολογικούς παραδείσους.