Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας παραχώρησε συνέντευξή στο βουλγαρικό κανάλι bTV και δήλωσε πως είναι θετικό το γεγονός πως έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ για την ονομασία της γειτονικής χώρας, ωστόσο η όποια απόφαση υπάρξει δεν θα πρέπει να είναι εις βάρος των βουλγαρικών συμφερόντων.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας τόνισε πως ονομασίες όπως «Άνω Μακεδονία» ή «Βόρεια Μακεδονία» είναι μη αποδεκτές. «Πάνω απ’ όλα αναγνωρίζουμε τη ‘’Μακεδονία’’ με το συνταγματικό της όνομα, αλλά θεωρούμε ότι προτάσεις όπως ‘’Άνω Μακεδονία’’ ή ‘’Βόρεια Μακεδονία’’, είναι λύσεις υπέρ της Ελλάδας, αλλά εις βάρος του βουλγαρικού συμφέροντος.

Η ονομασία ‘’Βόρεια’’ ή ‘’Άνω Μακεδονία’’ περιλαμβάνει την περιοχή του Πιρίν (σ.σ οροσειρά της Μακεδονίας που ξεκινά από τη νοτιοδυτική Βουλγαρία και καταλήγει στην Ελλάδα ανάμεσα στις περιφερειακές ενότητες Σερρών και Δράμας),η περιοχή του Αιγαίου δεν μας απασχολεί και δεν το σχολιάζουμε. Το θέμα πρέπει τουλάχιστον να συζητηθεί μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών».

Τέλος, έκανε έμμεσα λόγο για παρέμβαση των ΗΠΑ στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, υποστηρίζοντας ότι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Αθήνας και των Σκοπίων οφείλεται στις πιέσεις της Δύσης, «πιθανότατα πέραν του ωκεανού