Μετά την επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο χωριό Σεϊτένγκα, «ο στρατός έχει βρει μέχρι στιγμής 50 πτώματα», δήλωσε ο Μπίλγκο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί. Σύμφωνα με πηγή ασφαλείας του Reuters, ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους 100.

Ο ΟΗΕ εξέδωσε ανακοίνωση τη Δευτέρα, καταδικάζοντας το γεγονός που «στοίχισε πολλά θύματα». Η έκθεση κάλεσε τις αρχές της χώρας να αναλάβουν την ευθύνη για μια τέτοια σφαγή ενώπιον της δικαιοσύνης. Την περασμένη εβδομάδα, η Σεϊτένγκα αποτέλεσε το πεδίο αιματηρών συγκρούσεων.

Την Πέμπτη, έντεκα χωροφύλακες σκοτώθηκαν, γεγονός που εξαπέλυσε στρατιωτική επιχείρηση, με αποτέλεσμα τον θάνατο περίπου 40 τζιχαντιστών, σύμφωνα με τις δηλώσεις του στρατού. «Η αιματοχυσία προκλήθηκε από αντίποινα στις ενέργειες του στρατού», δήλωσε ο εκπρόσωπος. «Η χώρα έχει πληγεί, αλλά ο στρατός κάνει τη δουλειά του», προσέθεσε.

Μετά από μια επταετή εξέγερση των τζιχαντιστών, το Σαχέλ έχει χάσει περισσότερους από 2.000 ανθρώπους και έχου εκτοπιστει περισσότεροι από 1,9 εκατομμύρια άνθρωποι. Οι επιθέσεις αυτές επικεντρώθηκαν στο βόρειο και ανατολικό τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο.