Όπως αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος, συνολικά, πάνω από 120 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό βρίσκονται εκτός ΜΕΘ σήμερα. Οι περισσότεροι, προσθέτει, είναι σε απλούς θαλάμους κλινικών κορονοϊού μαζί με άλλους ασθενείς.

«Οι ηλικιωμένοι διασωληνωμένοι ασθενείς δεν μεταφέρονται ποτέ» υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ και αναφέρει το παράδειγμα του τι συνέβη στο Αγρίνιο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Υπάρχει ένας 50χρονος ασθενής με κορονοϊό εμβολιασμένος που είναι πέντε ημέρες διασωληνωμένος σε απλό θάλαμο του νοσοκομείου Αγρινίου και μάλιστα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Δεν βρίσκεται ΜΕΘ. Όχι μόνο για αυτόν τον ασθενή και για δεκάδες άλλους ειδικά ηλικιωμένους.

»Ο Μητροπολίτης κοντά στα 80 του έτη, που ευχόμαστε περαστικά ολόψυχα, ανεμβολίαστος και πολέμιος του εμβολίου και του κορονοϊού μπήκε στο νοσοκομείο εισαγωγή το μεσημέρι προχθές και το ίδιο βράδυ βρήκε ΜΕΘ και μάλιστα από τις πιο οργανωμένες. Πού τέτοια τύχη οι άλλοι διασωληνωμένοι ασθενείς που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ».

Ο κ. Γιαννάκος αναφέρεται επίσης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου χθες, ήταν 13 διασωληνωμένοι στις κλινικές και σήμερα έξι. «Κανείς δεν μπήκε σε ΜΕΘ και κανείς δεν έγινε καλά. Τι έγιναν; Όπως και σε πολλά νοσοκομεία» καταλήγει.