Σχολιάζοντας την επικαιρότητα, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Το νομοσχέδιο της κ. Κεραμέως είναι αποκομμένο από την κοινωνία και την επιστημονική κοινότητα. Σύσσωμη η ακαδημαϊκή κοινότητα καθώς και οι φοιτητές είναι αντίθετοι στο εν λόγω νομοσχέδιο. Είναι ένα νομοσχέδιο που μετατρέπει το Πανεπιστήμιο σε Ανώνυμη Εταιρεία. Ένα νομοσχέδιο που παραδίδει το Πανεπιστήμιο στην αγορά. Το Πανεπιστήμιο είναι ένας χώρος έρευνας και προόδου και δεν μπορεί να συνδέεται με την αγορά. Δεν γίνεται οι δυνάμεις της αγοράς να καθορίζουν την έρευνα και την επιστήμη.

»Τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν διεθνείς διακρίσεις. Για να παραμείνουν οι νέοι επιστήμονες στη χώρα μας χρειάζεται μια αναπτυξιακή πολιτική, επένδυση στην καινοτομία και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Το ΕΛΙΔΕΚ που έγινε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχει ως σκοπό την προαγωγή της έρευνας και της καινοτομίας, βοηθώντας πολύ διδάκτορες σε έρευνες.

»Σχετικά με την ενεργειακή κρίση να υπενθυμίσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν κυβέρνηση, είχε συντάξει, το 2017, το ΕΣΕΚ (Εθνικό σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα) που περιλάμβανε την σταδιακή αποδέσμευσή μας από τον λιγνίτη μέχρι το 2030 με παράλληλη ανάπτυξη των ΑΠΕ.

»Ο κ. Μητσοτάκης το 2019 εξήγγειλε βίαιη απολιγνιτοποίηση μέχρι το 2023. Μας έδεσε χειροπόδαρα στο φυσικό αέριο. Για την ραγδαία αύξηση των τιμών, οι ευθύνες είναι της κυβέρνησης, καθώς συνέδεσε την ηλεκτρική ενέργεια με το φυσικό αέριο και το χρηματιστήριο ενέργειας.

»Τα 600 ευρώ του power pass στην πράξη έγιναν 30, 50, 100 ευρώ. Ενώ η ρήτρα αναπροσαρμογής δεν καταργείται αλλά ουσιαστικά ενσωματώνεται στην τιμή των κυμαινόμενων τιμολογίων. Αυτό είναι μια πραγματικότητα που πολύ γρήγορα στους πρώτους λογαριασμούς, πιθανόν από το φθινόπωρο, να δουν και οι καταναλωτές.

»Μέσα στην ενεργειακή κρίση η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Αυτό που ενδιαφέρει τη ΔΕΗ και τη διοίκησή της είναι τα golden boys να πληρώνονται αδρά και να παίρνουν μετοχές. Από την άλλη ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

»Τα “θα” του κ. Μητσοτάκη είναι πολλά, αλλά η αισχροκέρδεια δεν χτυπήθηκε από την κυβέρνηση γιατί ο κ. Μητσοτάκης προστατεύει ένα συγκεκριμένο καρτέλ φυσικού αερίου και για αυτό απαιτείται πολιτική αλλαγή.»