«Την ίδια περίοδο που οι συνφάνταροι στενάζουν από την τεράστια οικονομική εκμετάλλευση που υφίστανται κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, καθώς καλούνται να καλύψουν ένα σοβαρό κόστος 5000-6000 ευρώ που απαιτεί το 12μηνο που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ…. Ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε αυξήσεις και επιδόματα στους στρατιωτικούς αλλά ούτε ένα ευρώ αύξηση στους φαντάρους, που τους αμείβει με τον μισθό ξεφτίλα των 8,7 ευρώ μηνιαίως.. Την ίδια περίοδο που οι εκπαιδευτικοί στα νησιά “την βγάζουν” με σκηνές στις παραλίες καθώς δεν βρίσκουν σπίτια…Και τα ενοίκια έχουν απογειωθεί για τον εργαζόμενο λαό… Το στρατιωτικό κατεστημένο, με την στήριξη της ακροδεξιάς κυβέρνησης της ΝΔ έρχεται να πολλαπλασιάσει τα προνόμια του, προωθώντας την υλοποίηση της παράλογης απόφαση κατασκευής μέσα στα Στρατόπεδα Χαϊδαρίου μιας χακί πολιτείας, στα πρότυπα των αμερικανικών βάσεων» καταγγέλλει το Δίκτο Σπάρτακος.

«Τώρα, πως είναι δυνατόν να υλοποιούν μια τέτοια τεράστια βάση στην Αττική, λέγοντας ότι δίνουν απάντηση σε ανάγκες των στρατιωτικών, όταν είναι κοινό μυστικό ότι η μεγάλη πλειοψηφία τους κατάγεται από την περιοχή, είναι κάτι που πρέπει να απαντήσουν. Η αντιφατικότητα της επιχειρηματολογίας τους καταρρίπτει την καθεστωτική προπαγάνδα και αποδεικνύει τις βασικές στοχεύσεις τους. Μέσω των μιλιταριστικών σαιτ προπαγανδίζουν ότι “στα Στρατόπεδα Χαϊδαρίου κατασκευάζεται ένας οικισμός που θα είναι μια μικρή ασφαλής πολιτεία μέσα σε μια μεγάλη πόλη”» προσθέτει και εξηγεί:

«Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη Γκετοποίηση των στρατιωτικών, που θα απολαμβάνουν πλήθος προνομίων χάρη στις οικονομικές θυσίες του λαού μας και στην εργασιακή εκμετάλλευση των συνφάνταρων που θα χτίσουν-συντηρήσουν-λειτουργήσουν τη βάση, καθώς ο Ελληνικός αστικός στρατός οργανώνεται στη βάση του αμερικανικού μοντέλου για να εξυπηρετήσει τις στρατηγικές βλέψεις του ελληνικού κεφαλαίου και τους επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Τα έργα ξεκίνησαν να υλοποιούνται από την ΑΣΔΥΣ, με πρωτοβουλία του Αρχηγού ΓΕΣ, που ως αιχμή του δόρατος του στρατιωτικού κατεστημένου επεκτείνει τα προνόμια του. Ανάμεσα στα πολλά που γίνονται και θα γίνουν ακόμη, είναι η δημιουργία και επιπλέον χώρων παραθερισμού για τους Επαγγελματίες Οπλίτες, η αναβάθμιση των στρατιωτικών εκμεταλλεύσεων (ΚΑΑΥ- ΛΑΦ) ώστε να κάνουν δωρεάν τις διακοπές τους έχοντας Υπηρέτες τους φαντάρους.

Στο πρώην στρατόπεδο του ΚΕΒΟΠ, θα υπάρχουν νέα ΣΟΑ – ΣΟΜΥ-ΣΟΕΠΟΠ, Εκκλησία, ιατρείο, οδοντιατρείο, φαρμακείο, βρεφονηπιακός σταθμός, σούπερ μάρκετ, πρατήριο υγρών καυσίμων, καταστήματα στρατιωτικών ειδών – ένδυσης – υπόδησης, πάρκο αναψυχής, παιδότοποι, χώροι άθλησης, κινηματογράφος, Λέσχη, καφετέρια. Παροχές σε πάρα πολύ χαμηλές τιμές και με τους φαντάρους σε ρόλο Άμισθου σκλάβου.

« Άραγε τι απαντά ο Δήμος Χαϊδαρίου; Τι απαντούν οι Δημοτικές παρατάξεις και οι κινήσεις πόλης;
Όπως αναφέρει η σχετική αρθρογραφία είναι άγνωστο πώς σχετίζεται ο νέος οικισμός με τη διεκδίκηση 66 στρεμμάτων του Στρατοπέδου από τον Δήμο Χαϊδαρίου, κατά μήκος της οδού Μπουμπουλίνας (άλλη μια υπόθεση που έχει “στοιχειώσει”).

Η κόκκινη γραμμή ορίζει την έκταση που διεκδικεί το Χαϊδάρι από τα Στρατόπεδα Χαϊδαρίου. Είναι χαρακτηριστικό του πως πλήττονται οι πολίτες από την κατασκευή του στρατιωτικού οικισμού ότι για λόγους “ασφάλειας” θα υπάρχει περίφραξη – στεγάνωση του Στρατοπέδου, απαγορεύοντας την πρόσβαση σε πολλούς περιπατητές».

Το Δίκτυο Σπάρτακος καλεί «τους πολίτες του Χαϊδαρίου να ξεσηκωθούν. Να αμφισβητήσουμε τον Στρατό και το Μιλιταρισμό. Ο Στρατός και ο ρόλος του αλλάζει. Δεν αποτελεί μόνο ένα τεράστιο οικονομικό βάρος για τον λαό μας. Καταρχήν, αντιμετωπίζει τον λαό μας ως Ασύμμετρη Απειλή, κυνηγά τους πρόσφυγες, εμπλέκεται-συμμετέχει σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και ανταγωνισμούς στο πλευρό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Να μπλοκάρουμε να σχέδια για την κατασκευή του τεράστιου αυτού στρατιωτικού οικισμού. Ένας στόχος του κινήματος πόλης, του κινήματος των Φαντάρων και συνολικά του Αντιπολεμικού κινήματος που καλούνται να Μπλοκάρουν τη Μηχανή του Πολέμου.
Κοινός στόχος μας η μετατροπή της έκτασης των στρατοπέδων Χαϊδαρίου σε έναν υπερτοπικό πόλο ιστορικής μνήμης, εκπαίδευσης, πολιτισμού και άθλησης».