Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες από την έρευνα των Αρχών, προκύπτει ότι ζητούσαν εκβιαστικά χρήματα από φορολογούμενους είτε για να προχωρήσουν τις διαδικασίες επιστροφής φόρου, είτε για να μην επιβάλουν αυστηρά πρόστιμα.

Μαζί με τους πέντε υπαλλήλους έχουν συλληφθεί και δύο ακόμη ιδιώτες, ένας λογιστής και μια διαχειρίστρια οικονομικών, που συνεργάζονταν με το κύκλωμα της εφορίας.

Υπολογίζεται ότι τα θύματά τους ανέρχονται τουλάχιστον σε 17. Πρόκειται κυρίως για επιχειρηματίες από τη Χαλκίδα, οι οποίοι φέρονται να είχαν φορολογικές εκκρεμότητες.

Ωστόσο, πριν από 4 μήνες, τον Φεβρουάριο του 2024, η διευθύντρια βραβεύτηκε από τον υφυπουργό Εργασίας και Βασίλης Σπανάκης και τη βουλεύτρια της ΝΔ Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας του 9ου Περιφερειακού Τμήματος Αν. Στερεάς Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου στο Facebook, η προϊσταμένη της ΔOY Χαλκίδας βραβεύτηκε «για το σημαντικό έργο που επιτελείται στην εν λόγω Υπηρεσία».

Η δομή της οργάνωσης

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η ΕΛΑΣ, εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης, ήταν η 50χρονη διευθύντρια της εφορίας στη Χαλκίδα και δεξί της χέρι  η 67χρονη υπεύθυνη χορήγησης φορολογικής ενημερότητας.

Σημαντικό ρόλο είχαν επίσης σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ο 52χρονος προϊστάμενος του Τμήματος Ελέγχου, ο 54χρονος προϊστάμενος στο Τμήμα Εσόδων και ένας 50χρονος εφοριακός. Αναμεσά στους συλληφθέντες είναι μια 56χρονη διεκπεραιώτρια και ένας 62χρονος λογιστής οι οποίοι ανήκαν στην υποομάδα που είχε δημιουργήσει η αρχηγός της οργάνωσης.

Να σημειωθεί ότι η διευθύντρια φέρεται να εντόπιζε  τους επιχειρηματίες-στόχους από τους οποίους απαιτούσε μεγάλα χρηματικά ποσά είτε απειλώντας να μπλοκάρει επιστροφές από την εφορία είτε υποσχόμενη να μην προχωρήσει στην είσπραξη οφειλών.