Το σπίτι του, πρώτη κατοικία, πλειστηριάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο για ποσό πολύ μικρότερο της αντικειμενικής του αξίας. Ο κ. Τζοχουνίδης που διατηρούσε επιχείρηση με υλικά οικοδομών και χωματουργικά από το 1966 μέχρι και το 1999 που έπαθε το ατύχημα, είχε μπει εγγυητής σε δάνειο του γιού του ύψους 85.000 ευρώ. Ωστόσο τα τελευταία δέκα χρόνια λόγω οικονομικής κρίσης και ανεργίας ο γιος του δεν κατάφερνε να αποπληρώσει το δάνειο (είχε απομείνει υπόλοιπο 57.000 ευρώ που με τους τόκους ανήλθε στα 150.000 ευρώ). Το σπίτι εκπλειστηριάστηκε για 150.000 ευρώ ενώ η αντικειμενική αξία στον πλειστηριασμό από τη τράπεζα είχε οριστεί στα 220.000 ευρώ.
Η έξωση έγινε, σύμφωνα με την κόρη του Αναστασία, χωρίς παρουσία εισαγγελέα, αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, alterthess.gr. Όπως δήλωσε ο ίδιος «βίωσα την απόλυτη βαρβαρότητα». Μάλιστα η αστυνομία αποπειράθηκε άλλες δύο φορές πριν την τελική έξωση να εισβάλλει στο σπίτι ωστόσο βρήκε φορείς, αλληλέγγυος πολίτες και το συνδικάτο οικοδόμων να περιφρουρούν το σπίτι. Η βίαιη έξωση έγινε 7:00 το πρωί της 4ης Μαΐου από είκοσι ένστολους αστυνομικούς την ώρα που ο κ. Τζοχουνίδης με τη σύζυγο του κοιμόντουσαν. «Ακούσαμε φασαρία, παραβίασαν την πόρτα, είδαμε τον δικαστικό επιμελητή, είκοσι ένστολους, τον δικηγόρο και έναν κλειδαρά. Εγώ κρατούσα το τεχνικό μου πόδι προκειμένου να αντισταθώ και μας πετάξαν έξω».
Από τον πανικό που επικράτησε και τον τρόμο που βίωσε ο ίδιος, δεν πρόλαβε να πάρει ούτε τον φορτιστή του αμαξιδίου και τα φάρμακά του. Μάλιστα ήταν τόση η πρεμούρα της αστυνομίας και του δικαστικού επιμελητή να αλλάξουν τη κλειδαριά και να βγάλουν έξω τον κ. Τζοχουνίδη και τη σύζυγό του που έχασαν τα κλειδιά και άλλαξαν κλειδαριά για δεύτερη φορά.
Να σημειωθεί ότι τις απαιτήσεις του δανείου διαχειρίζεται η εταιρεία «CEPAL HELLAS» εκπροσωπώντας τη «Symbol Investment NPLCo Designated Activity Company» η οποία έχει καταστεί διάδοχος της Εθνικής Τράπεζας. Η οικογένεια του 81χρονου έκανε πολλές προσπάθειες να διακανονιστεί η αποπληρωμή του δανείου έτσι ώστε να μη χάσει ο 81χρονος και η σύζυγός του τη μοναδική τους κατοικία ωστόσο τα funds και η τράπεζα δεν το δέχτηκαν. Προσπάθειες έγιναν και μετά τον πλειστηριασμό από γείτονες του χωριού που προσφέρθηκαν να αγοράσουν το σπίτι από τον ιδιώτη, ο οποίος πρόκειται να εκμεταλλευτεί το σπίτι τουριστικά. Ωστόσο, όπως λέει, η κόρη του 81χρονου Αναστασία ενώ αρχικά ο ιδιώτης μπήκε σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, στη συνέχεια αρνήθηκε να τη συνεχίσει και δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε εργασίες στον χώρο.
Ο φόβος να εκδιωχθεί ακόμη και από την αυλή του σπιτιού του και το ράντζο στο οποίο κοιμάται είναι μεγάλο; και καθημερινός. Όπως, όμως λέει ο ίδιος, «δεν πρόκειται να φύγω γιατί δεν έχω που αλλού να μείνω. Θα στήσω ένα αντίσκηνο και θα μείνω εδώ ό,τι και να συμβεί». Στις 26 Μαΐου πρόκειται να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της έξωσης ενώ παράλληλα έχει κατατεθεί μήνυση κατά των αστυνομικών για παραβίαση οικογενειακού ασύλου.
Μοναδική βοήθεια και στήριγμά του η οικογένειά του και η γειτονιά που μαζί με το συνδικάτο οικοδόμων οργάνωσαν την περασμένη Κυριακή πορεία αλληλεγγύης με σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και καθημερινά φέρνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Η πολιτεία και οι επίσημες αρχές από την άλλη δείχνουν πλήρη αδιαφορία για το ζήτημα.
Είναι η πρώτη φορά που στα Ν. Φλογητά γίνεται διαμαρτυρία και διαδήλωση για ένα κοινωνικό ζήτημα. Κάτοικοι της περιοχής ζητούν από τον δήμαρχο Προποντίδας να πάρει θέση και να πιέσει προκειμένου να βρεθεί μια λύση. Ο Ν. Ιωαννίδης, πρόεδρος των Ν. Φλογητών δήλωσε ότι: «έχουμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, ζητάμε για τον άνθρωπο μια δεύτερη ευκαιρία για να μπορέσει να διακανονίσει το δάνειό του προκειμένου να βρεθεί μια λύση». Όπως ανέφερε όλο το χωριό στηρίζει τον 81χρονο. Στο πλευρό της οικογένειας του κ. Τζοχουνίδη έχει βρεθεί η βουλεύτρια του ΚΚΕ Μ. Αδαμίδου με επίσκεψη στο σπίτι του καθώς και συνδικάτα. Σήμερα την αλληλεγγύη τους εξέφρασαν μέλη του «Διαρκή Αγώνα για την Ταξική Απελευθέρωση» τονίζοντας ότι μόνο η κοινωνική αλληλεγγύη μπορεί να βάλει φρένο στους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις.