Η οικογένεια Μπίμπας έχει απασχολήσει τα ισραηλινά ΜΜΕ, καθώς ο Κφιρ θεωρείται ο μικρότερος σε ηλικία όμηρος της Χαμάς. Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι ελέγχει τον ισχυρισμό αυτό των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, ενώ Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσε την αναφορά της αλ Κάσαμ. Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ισχυρίστηκε ότι η οικογένεια κρατείται πλέον στη νότια πόλη Χαν Γιουνίς της Γάζας, χωρίς να γίνεται σαφές πότε ακριβώς έγινε η μεταφορά ή ποια παλαιστινιακή οργάνωση τους κρατούσε.

Η Χαμάς αναφέρει επίσης ότι δύο Ρώσοι αιχμάλωτοι παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό «σε απάντηση στις προσπάθειες του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν», ενώ η παλαιστινιακή ομάδα λέει επίσης ότι 30 γυναίκες και παιδιά θα απελευθερωθούν από τις ισραηλινές φυλακές την τελευταία ημέρα της εκεχειρίας.

Εντωμεταξύ, το πρακτορείο ειδήσεων Reuters και η Wall Street Journal ανέφεραν ότι το Ισραήλ είναι ανοιχτό σε νέες διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση ανδρών και στρατιωτών και για παράταση της κατάπαυσης πυρός. Συγκεκριμένα, ένας ανώνυμος Ισραηλινός αξιωματούχος που συμμετείχε στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων είπε στο Reuters ότι το Ισραήλ πιστεύει ότι υπάρχουν αρκετές γυναίκες και παιδιά μεταξύ των αιχμαλώτων «για τουλάχιστον δύο ακόμη ημέρες, ενδεχομένως τρεις ημέρες» εκεχειρίας. Η Wall Street Journal επικαλέστηκε επίσης έναν ανώτερο Ισραηλινό αξιωματούχο που είπε ότι το Ισραήλ είναι «ανοιχτό σε έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων σχετικά με άνδρες και στρατιώτες που κρατούνται από τη Χαμάς μόλις απελευθερωθούν όλα τα παιδιά και οι γυναίκες». «Η τρέχουσα εκεχειρία μπορεί να επεκταθεί πέρα ​​από αυτήν την εβδομάδα», δήλωσε ο αξιωματούχος στην αμερικανική εφημερίδα.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέδωσε μια βιντεοσκοπημένη δήλωση επιμένοντας ότι οι ισραηλινές δυνάμεις θα επιστρέψουν στις μάχες στη Γάζα μετά τη λήξη της κατάπαυσης. Ο δήμαρχος της Γάζας Yahya al-Sarraj δήλωσε, από την άλλη, ότι οι ισραηλινές δυνάμεις εμποδίζουν την είσοδο καυσίμων, προσθέτοντας ότι η βοήθεια που έρχεται «δεν είναι αρκετή ούτε σε ποσότητα ούτε σε ποιότητα».

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συζητά την κατάσταση στη Γάζα, με τον Γενικό Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες και τους Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους απεσταλμένους να μιλούν. Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν Αλ Σαούντ, κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «να ανταποκριθεί στις ευθύνες του» και να επιβάλει μια διαρκή κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Επιπλέον, ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριάντ αλ Μαλίκι δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ότι η εκεχειρία στη Γάζα «πρέπει να γίνει μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός», προσθέτοντας πως «οι σφαγές δεν επιτρέπεται να επαναληφθούν. Αυτό δεν είναι πόλεμος, αυτό είναι ένα μακελειό που τίποτα και κανείς δεν μπορεί να δικαιολογήσει. Πρέπει να τελειώσει».