Ο Χάρης Δούκας θυμίζει πως οι σχεδιασμοί της απερχόμενης δημοτικής Αρχής Μπακογιάννη για το κέντρο της Αθήνας εργαλειοποίησαν την πανδημία άμεσα όσον αφορά την Βασιλίσσης Όλγας. Ήδη τον Μάιο του 2020 υπήρξε απόφαση ΔΣ και στη συνέχεια ΚΥΑ για το κλείσιμο της οδικής αρτηρίας, με επίκληση μέτρων πρόληψης κατά της covid-19. Αυτή η ενέργεια «έπεσε» στο ΣΤΕ το φθινόπωρο του ίδιου έτους, με το σκεπτικό ότι αυτές οι παρεμβάσεις ουδεμία σχέση έχουν με τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Όταν ο κ. Δούκας εξήγγειλε το άνοιγμα της λεωφόρου, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ανακοίνωσε ότι στον χώρο βρέθηκαν σημαντικές αρχαιότητες που δεν επιτρέπουν ασφαλτόστρωση. Ο κ. Δούκας θυμίζει ότι η κα Μενδώνη δέχθηκε κριτική από αρχαιολόγους για το ότι εκφέρει άποψη για αρχαιολογικά ευρήματα, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι ανασκαφές.

Η κα Μενδώνη, που επί 2,5 χρόνια εμφανίζεται να γνωρίζει για τις αρχαιότητες, δεν είχε προχωρήσει καμία έρευνα όλο αυτό το διάστημα, είπε ο νέος δήμαρχος.

«Προκύπτουν, λοιπόν, τα ερωτήματα: Πώς θα συνεχισθεί αυτό το έργο, όταν κατά την ίδια την υπουργό, πρέπει να γίνουν ανασκαφές για σημαντικές αρχαιότητες και πώς ο διευθύνων σύμβουλος της “Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.”, επιμένει ότι “το έργο της ανάπλασης της Β. Όλγας θα ολοκληρωθεί έως τις αρχές του 2024”;

Η δημοτική Αρχή Μπακογιάννη προχώρησε, χωρίς τη παραμικρή διαβούλευση, σε μία εργολαβία πολλών εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία προέρχονται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που διαχειρίζεται το Υπουργείο Υποδομών. Πρόκειται δηλαδή για χρήματα που πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Συμπέρασμα:

Όλοι αντιλαμβάνονται τις μεθοδεύσεις και τα προσκόμματα που επιχειρείται να τεθούν, καθώς και τον πραγματικό λόγο που εξυπηρετούν».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Χάρη Δούκα