Μια τηλεοπτική συνέντευξη στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» και μια ραδιοφωνική στον «Real FM», παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης σημειώνοντας ότι έχουν γίνει ρυθμίσεις για να υπάρχει απρόσκοπτη τροφοδότηση της αγοράς με ρεύμα, φυσικό αέριο και υγρά καύσιμα, ασχέτως όπως είπε του σεναρίου που θα επικρατήσει.
Επιπλέον λέγοντας ότι πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί τόσο με τις αισιόδοξες όσο και με τις πολύ απαισιόδοξες προβλέψεις για το τί μπορεί να συμβεί, ο Κ.Χατζηδάκης είπε χαρακτηριστικά σε «αντιμνημονιακό» τόνο, «πάρτε για παράδειγμα τα μνημόνια. Ποιος φανταζόταν το 2010 ότι θα είχαμε τα μνημόνια καμιά δεκαριά χρόνια στη χώρα και με αυτές τις δυσμενείς συνέπειες;».
Επισήμανε ωστόσο ότι το ζήτημα είναι το πως διαχειρίζεται η κάθε κυβέρνηση την εκάστοτε κρίση υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «στη δική μας περίπτωση ειδικά, στην Ελλάδα, έχουμε την ατυχία, όχι μόνον επειδή ήμασταν σε κρίση τόσα χρόνια – και τώρα πηγαίναμε να βγούμε- αλλά και επειδή η οικονομία μας στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στη ναυτιλία και τον τουρισμό, δυο κλάδους που πλήττονται πολύ».
Ο Κ.Χατζηδάκης υποστήριξε ακόμα ότι από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν έχει υπάρξει ξανά τόσο μεγάλη κρίσης και υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία των κυβερνήσεων μεταξύ τους σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ακόμα Ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι πρέπει πάση θυσία να υπάρχει αδιάλειπτη τροφοδότηση της αγοράς με ρεύμα, με φυσικό αέριο και με υγρά καύσιμα. Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να μείνει ανοιχτή η ΔΕΗ, ανοιχτός ο ΑΔΜΗΕ, ο ΔΕΔΔΗΕ, ανοιχτά τα διυλιστήρια, ανοιχτή η ΔΕΠΑ, ο ΔΕΣΦΑ». Σημείωσε επιπροσθέτως ότι «το υπουργείο εγγυάται ότι στους 3 τομείς που ανέφερα -ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, υγρά καύσιμα- ό,τι και να γίνει, όποιο σενάριο και να επικρατήσει, η χώρα θα μείνει όρθια».
Να σημειωθεί ότι μόλις έναν μήνα πριν, τον Φεβρουάριο του 2020 είχε δηλώσει ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα προκηρυσσόταν ο διαγωνισμός για την μεταβίβαση του 49% των μετοχών του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) σε ιδιώτη. Ακόμα ο υπουργός είχε εξαγγείλει την απόφαση να κλείσουν τα εργοστάσια της ΔΕΗ στη Πτολεμαΐδα και τη Μεγαλόπολη πράγμα το οποίο είχε εγείρει μεγάλες αντιδράσεις από τα σωματεία, τους εργαζόμενους αλλά και τις πόλεις που ουσιαστικά ζουν από τα δύο μεγάλα εργοστάσια.