Συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης ο 75χρονος στο Γαϊτάνι Ζακύνθου που καταγράφηκε σε βίντεο να σέρνει με το ΙΧ του έναν γέρικο σκύλο, δεμένο στον προφυλακτήρα.
Σε βάρος του επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ και σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων, με την οποία και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Με την συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας, το σκυλί βρίσκεται στα χέρια των ανθρώπων του Ζακυνθινού Ομίλου Μέριμνας Ζωών, που λαμβάνει όλες τις απαραίτητες φροντίδες μετά την κακοποίηση που δέχτηκε.
Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Ομίλου, «το σκυλί είναι μεγάλο σε ηλικία, έχει ήδη εξεταστεί από κτηνίατρο, φέρει ελαφρά καψίματα στα πέλματά του και δεν μπορεί να σταθεί όρθιο για πολλή ώρα», ενώ «θα γίνουν και περαιτέρω εξετάσεις».