Η αστυνομία του Μονάχου ανέφερε ότι περίπου 20.000 άνθρωποι είχαν δηλώσει τη συμμετοχή τους πριν από το συλλαλητήριο, αλλά μόνο 4.000 εμφανίστηκαν, μέχρι το απόγευμα, ενώ οι διοργανωτές έκαναν λόγο για 6.000 άτομα, αναφέρει η εφημερίδα Welt, ενώ αναμένουν ότι ο αριθμός θα αυξηθεί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Επικεφαλής του συλλαλητηρίου είναι κλιματικές ομάδες που ζητούν από τους παγκόσμιους ηγέτες να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες για την εγκατάλειψη των ορυκτών καυσίμων, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και την καταπολέμηση της πείνας. Δεκαπέντε μεγάλες οργανώσεις έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους, μεταξύ των οποίων το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF) και το FridaysForFuture.

Η G7 θα πραγματοποιήσει σύνοδο κορυφής στο βαυαρικό κάστρο Schloss Elmau από την Κυριακή έως την Τρίτη.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και οι ηγέτες των χωρών της G7, συγκεκριμένα ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες, αναμένεται να συζητήσουν την κρίση στην Ουκρανία, την παγκόσμια οικονομία, τις συνεργασίες για αναπτυσσόμενες χώρες, την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας, τη βιωσιμότητα, την επισιτιστική ασφάλεια, την πολυμερή προσέγγιση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Η γερμανική προεδρία της G7 προσκάλεσε επίσης εκπροσώπους της Αργεντινής, της Ινδίας, της Ινδονησίας, της Σενεγάλης και της Νότιας Αφρικής να συμμετάσχουν σε διάφορες συνεδριάσεις της συνόδου κορυφής.