Χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στους δρόμους της Αθήνας το απόγευμα της Δευτέρας για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον απεργό πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Στη θέση μας. Με τους αγώνες, για τα δικαιώματα, για τη δημοκρατία, την ελευθερία» αναφέρει η «Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή» η οποία βρέθηκε και σε αυτή τη συγκέντρωση πίσω από το μπλοκ της πρωτοβουλίας Δικηγόρων – Νομικών.

Το πανό της Πρωτοβουλίας των Δικηγόρων που το Σάββατο είχε δεχθεί επίθεση από την αστυνομία βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της πορείας με χιλιάδες ανθρώπους να διαδηλώνουν από πίσω του. «Να  μην υπάρξει νεκρός κρατούμενος απεργός πείνας – Οι ζωές των κρατουμένων μετράνε» αναφέρει.

Ο γιατρός επιλογής του απεργού πείνας, κ. Σδούκος, πριν λίγες ώρες μετέφερε ότι «η υπογλυκαιμία, συνοδευόμενη από επικείμενες ηλεκτρολυτικές διαταραχές, μπορεί να αποβεί ανά πάσα στιγμή μοιραία για το μυοκάρδιο και τον εγκέφαλο» απευθύνοντας έκκληση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς «να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων… Μια ζωή κερδισμένη είναι σημαντικότερη από οποιοδήποτε “πολιτικό κόστος”».

Alex Gasteratos/ TPP
Alex Gasteratos/ TPP
Alex Gasteratos/ TPP