X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Χορηγία Δημοσίου το ενοίκιο στην Digea για τους καναλάρχες που δυσκολεύονται

Μία ακόμα ευχάριστη «έκπληξη» επιφυλάσσει η κυβέρνηση για τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών καναλιών, καθώς μετά τα 20 εκατ. ευρώ της λίστας Πέτσα, τα 21 εκατ. ευρώ των δόσεων για τις τηλεοπτικές άδειες από τις οποίες απαλλάχθηκαν, η κυβέρνηση αποφάσισε να αναλάβει το Δημόσιο την καταβολή του μισού «ενοικίου» προς την Digea μέχρι το τέλος του προσεχούς Οκτωβρίου.
|

Τον περασμένο Μάιο, η κυβέρνηση προχώρησε στην «διευκόλυνση» για τα κανάλια-ιδιοκτήτες της DIGEA, τα οποία μπορούν να πληρώσουν 50% λιγότερα για την εκπομπή του σήματος τους το τελευταίο 3μηνο. Η απόφαση αφορούσε εθνικά και περιφερειακά κανάλια.

«Η ρύθμιση αυτή στηρίζει και διευκολύνει τη συνέχιση της λειτουργίας ιδίως των τηλεοπτικών σταθμών περιφερειακής εμβέλειας, ζήτημα που τέθηκε και επισημάνθηκε από όλες οι πολιτικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης που διεξήχθη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στις 10 Απριλίου 2020» ανέφερε τότε η κυβέρνηση.

Λίγους μήνες αργότερα, η κυβέρνηση έρχεται να επεκτείνει το χρονικό όριο για την ευνοϊκή ρύθμιση, αποφασίζοντας πως αυτή θα ισχύει έως τις 30 Οκτωβρίου του 2020, και πως η Digea δεν μπορεί να απομειώσει το σήμα του εκάστοτε σταθμού.

Όπως αναφέρουν οι Τυπολογίες, η τροπολογία του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης προβλέπει την παράταση του καθεστώτος που ίσχυε με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου 90/2020, και κατ’ επέκταση του άρθρου 43, που προέβλεπε πως το 50% της υποχρέωσης του καναλιού, σε περίπτωση που αδυνατεί να πληρώσει τη Digea ο τηλεοπτικός σταθμός θα καλυπτόταν ως τις 31 Αυγούστου από το Δημόσιο.

Νέα «διευκόλυνση» από την κυβέρνηση για τους καναλάρχες

 

Σημειώνεται επίσης πως το ποσό της οφειλής των καναλιών θα συμψηφιστεί με την υποχρέωση που έχει η εταιρεία της καταβολής του σχετικού τιμήματος προς το ελληνικό Δημόσιο, από την ενοικίαση των συχνοτήτων.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως η Digea έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την δυνατότητα που έδινε νόμος στην ΕΡΤ να αναπτύξει εταιρεία παρόχου σήματος που θα παρείχε υπηρεσίες σε τηλεοπτικούς σταθμούς, με το επιχείρημα των κρατικών ενισχύσεων.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις