«Οι φοιτητές και φοιτήτριες που σπουδάζουμε στα πανεπιστημιακά τμήματα της Καρδίτσας βρισκόμαστε αντιμέτωποι με κοινά προβλήματα, όπως ο υπόλοιπος λαός. Η ακρίβεια στα βασικά είδη κατανάλωσης σαρώνει το εισόδημα των οικογενειών μας, οι τιμές των ενοικίων και του ρεύματος έχουν πάρει προ πολλού την ανηφόρα. Σε αυτές τις συνθήκες θα περίμενε κανείς να υπάρξει μεγαλύτερη στήριξη στους φοιτητές, με αύξηση των δαπανών του κράτους για τη φοιτητική μέριμνα. Αντ’ αυτού, εδώ και αρκετό διάστημα οι φοιτητές και φοιτήτριες ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια διαλυτική κατάσταση, τόσο στις εστίες όσο και στη φοιτητική λέσχη» αναφέρουν οι φοιτητές, κάνοντας λόγο για «υποβάθμιση της ποιότητας και της ποσότητας του φαγητού στην πανεπιστημιακή σίτιση», «ανεπάρκεια δωματίων που δε φτάνουν ούτε για το 5% των φοιτητών, τα οποία έχουν και ελλείψεις σε ψυγεία, πλυντήρια, ενώ η καθαριότητά και η συντήρησή τους είναι ελλιπείς».

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς γι’ αυτήν την κατάσταση, αφού τα ιδρύματά μας παρέμεναν κλειστά για σχεδόν 2 χρόνια. Είχαν αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους για να πάρουν μέτρα και να εξασφαλίσουν σύγχρονες υποδομές. Φαίνεται ότι, τελικά, προτεραιότητα των κυβερνήσεων δεν είναι η στήριξη των φοιτητών, αλλά των επιχειρηματιών. Γι’ αυτό και στο νέο νόμο-πλαίσιο γίνεται λόγος για νοίκια στις εστίες, σύμπραξη με ιδιώτες και κατάργηση των
δωρεάν συγγραμμάτων!!» τονίζουν και διεκδικούν, όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους:

  • Δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές,
  • κατάργηση των διαχωρισμών,
  • αύξηση της ποσότητας των μερίδων, έκτακτη κρατική χρηματοδότηση για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στα πανεπιστημιακά Ιδρύματα,
  • άμεση ανέγερση νέων εστιών,
  • επισκευή και ανακαίνιση όλων των παλιών με κρατική δαπάνη,
  • καμία σκέψη για κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων και για νοίκια στις εστίες,
  • ο νέος νόμος-πλαίσιο να μην κατατεθεί, take-away με δικό μας σκεύος, μεγαλύτερες μερίδες ανά άτομο, να επιτρέπεται στη βοηθητική λέσχη να κάθονται και φοιτητές του Πανεπιστημίου που δεν είναι εγγεγραμμένοι σ’ αυτή, να επιτρέπεται να παραλάβει ένας τη μερίδα άλλου με βεβαίωση ότι ο δεύτερος για σοβαρό λόγο δε μπορεί να την παραλάβει αυτοπροσώπως, να παρέχεται τουλάχιστον δεύτερη μερίδα. 
  • Σχετικά με το μείζων ζήτημα του κλιματισμού απαιτούμενα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλιστεί η άμεση και ορθή λειτουργία του κλιματισμού των σχολών, καθώς οφείλουν οι αρμόδιοι να εξασφαλίσουν κατά ελάχιστο ότι θα επικρατούν ανεκτές συνθήκες κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου που πρόκειται να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα.