Και συνεχίζει:

«Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο λεκανοπέδιο Αττικής στην πρωινή βάρδια υπήρχαν 84 ασθενοφόρα σε κίνηση και στη βραδινή βάρδια 37 ασθενοφόρα. Στα 4 χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη, από το 2019-2023, η ΝΔ «κατόρθωσε» να αποχωρήσουν 560 άτομα από το μόνιμο προσωπικό, να μην γίνει ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΩΝ και οι ελάχιστες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού να είναι αδύνατο να καλύψουν τα κενά. Έτσι απέμειναν μόλις 52 ασθενοφόρα στην πρωινή βάρδια για όλη την Αττική, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.

Το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στελεχώθηκε με ιατρικό προσωπικό αλλά προσωπικό άλλων ειδικοτήτων και λειτούργησε ακτινολογικό τμήμα με την αντίστοιχη στελέχωση. Στο τέλος του χρόνου λήγει η θητεία μετά από παρατάσεις των συμβάσεων τους.

Όλοι αυτοί που υπηρέτησαν την Δημόσια Υγεία και στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, θα βρεθούν εκτός, λόγω της ιδιωτικοποίησης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από τη Νέα Δημοκρατία. Η ίδια και πολλές φορές ακόμα χειρότερη κατάσταση επικρατεί σε όλα τα Κ. Υγείας της Ανατολικής Αττικής όπως στο Λαύριο, στο Καπανδρίτι, στα Σπάτα, στο Κορωπί, στα Καλύβια, στο Μαρκόπουλο, στη Ραφήνα και στον Άγιο Στέφανο.

Ο δικός μας αγώνας συνεχίζεται για ένα νέο ΕΣΥ με ποιοτική και ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών. Τα σχέδια της ΝΔ για ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας δεν πρέπει να περάσουν. Όλοι μαζί ενωμένοι απαιτούμε την στήριξη των Κέντρων Υγείας της Αν. Αττικής και την λειτουργία νοσοκομείου στο χώρο του πρώην Νταού Πεντέλης, στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας. Να θυμίσουμε ότι η δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας, που είχε σχεδιαστεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να αξιοποιηθεί για την ίδρυση νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής, μετατράπηκε στην ίδρυση παραθαλάσσιων αναψυκτήριων – μπαρ στο χώρο του οίκου του Ναύτη στο Μάτι.

Είναι στο χέρι κάθε συμπολίτη μας, αν θα συνεχιστεί ή πολιτική της ΝΔ ή αν θα εφαρμοστεί η κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, για κοινωνικό κράτος και δημόσια υγεία για όλους.

Η ανθρώπινη ζωή για εμάς δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια της εκλιπούσας.

Και μαζί με τα συλλυπητήρια η δέσμευση μου για συνεχή αγώνα ώστε να μην υπάρξουν άλλα θύματα της αντικοινωνικής πολιτικής της Ν.Δ».