«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά εκλογές για να βγάλει τον ελληνικό λαό και τη χώρα από τα αδιέξοδα που την οδήγησαν ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του. Η ελληνική οικογένεια καθημερινά δυσκολεύεται όλο και περισσότερο να τα βγάλει πέρα και η ακρίβεια Μητσοτάκη συνεχίζει ακάθεκτη να ισοπεδώνει τα νοικοκυριά και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Μέσα σε αυτό το κλίμα σκόπιμης διάλυσης κάθε έννοιας του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικοπολιτικής αποσάθρωσης Μητσοτάκη, οι εκλογές και η προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας, η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι μονόδρομος για τον ελληνικό λαό», δήλωσε ο κ. Σπίρτζης και συνέχισε:

«Γνωρίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όποτε και αν γίνουν εκλογές, θα είναι πρώτο κόμμα, γιατί η ελληνική κοινωνία γνωρίζει ότι εμείς γνωρίζουμε τις ανάγκες της, εμείς σταματήσαμε την ανθρωπιστική κρίση του 2014, εμείς σταθήκαμε δίπλα του και παραδώσαμε μια χώρα όρθια με γεμάτα ταμεία, με διεθνή φωνή και πρωτοβουλίες. Είμαστε σε θέση να αναλάβουμε και πάλι ένα διαλυμένο κράτος και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που είναι βιώσιμες για την κοινωνική πλειοψηφία».

Ερωτηθείς για την κατάσταση της οικονομίας ο κ. Σπίρτζης τόνισε:

«Είναι η ακρίβεια Μητσοτάκη που έχει φέρει σε δεινή οικονομική κατάσταση τη χώρα. Είναι η ανασφαλής και κατευθυνόμενη εξωτερική πολιτική κατ’ επιλογή τους, που άλλαξε την εθνική στάση και τακτική των κυβερνήσεων της Μεταπολίτευσης, είναι η ασυδοσία της αισχροκέρδειας και η εξυπηρέτηση λίγων μεγάλων συμφερόντων σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας.

»Η Ελλάδα που παραλάβαμε τον Γενάρη του 2015 απείχε χιλιετίες από την Ελλάδα που παραδώσαμε το 2019,στην οικονομία, στην ανάπτυξη, στο βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, στα γεμάτα κρατικά ταμεία, στη διαφάνεια, στη δημοκρατία, στην αξιόπιστη φωνή της στη διεθνή κοινότητα. Η Ελλάδα που θα παραλάβουμε με την πολιτική Μητσοτάκη δυστυχώς δεν θα απέχει πολύ από εκείνη του Γενάρη του 2015».

Σχετικά με το ζήτημα της εγκληματικότητας, παρατήρησε:

«Το οργανωμένο έγκλημα δρα ανενόχλητο με δολοφονίες και ριπές στα κέντρα των ελληνικών πόλεων δίπλα σε ανυποψίαστους πολίτες. Η βαρύνουσα εγκληματικότητα καθημερινά προκαλεί ανατριχίλα και ανασφάλεια σε κάθε πολίτη σε κάθε γωνιά της χώρας. Προκαλεί τη χλεύη κάθε πολίτη η συνεχής κυβερνητική προπαγάνδα για την ασφάλεια του πολίτη, για τις δήθεν περιπολίες στις γειτονιές και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα. Η συντριπτική πλειονότητα των αστυνομικών, που έχει μπει στην αστυνομία μέσω πανελλαδικών εξετάσεων και έχει εκπαιδευτεί για χρόνια στις ακαδημίες, παρακολουθεί με αγανάκτηση την απαξίωσή τους και την ισοτίμηση με τα ρουσφέτια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι μεγάλες τομές που πρέπει να γίνουν στην Ελληνική Αστυνομία μπορούν να γίνουν από προοδευτικές δυνάμεις με όραμα στον αντίποδα των δογματισμών της Δεξιάς του δήθεν νόμου και της δήθεν τάξης».

Τέλος, αναφορικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, δήλωσε:

«Η Δεξιά στη χώρα μας έχει παράδοση στη στοχοποίηση, τη σπίλωση και τις προσπάθειες εξόντωσης των πολιτικών της αντιπάλων. Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Δημήτρης Τσοβόλας επί κυβερνήσεων Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Σήμερα αποδεικνύουν περίτρανα ότι δεν άλλαξαν σε τίποτα… Η υπόθεση Novartis αποτελεί ένα μεγάλο διεθνές σκάνδαλο με πρωταγωνιστές τη χώρα μας, τον παλαιοκομματισμό και τις πρακτικές του. Παρ’ όλα αυτά, είμαστε η μόνη χώρα όπου επιχειρήθηκε να κατηγορηθούν για σκευωρία δημοσιογράφοι και εκδότες όπως η Γιάννα Παπαδάκου, ο Κώστας Βαξεβάνης και ο Γιάννης Φιλιππάκης, δικαστικοί λειτουργοί όπως η κυρία Τουλουπάκη και υπουργοί της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο κ. Παπαγγελόπουλος».