της Γεωργίας Κριεμπάρδη

 

Μπροστά σε μία ακόμα προσπάθεια φίμωσης του λόγου βρεθήκαμε πρωτοχρονιάτικα, καθώς το Twitter έριξε τον λογαριασμό του Χριστόφορου Ζαραλίκου (@zaralikos), εξαφανίζοντάς τον, παρά τις δεκάδες χιλιάδες followers που διαθέτει.

Δεν ξέρουμε για ποιον λόγο συνέβη αυτό, ξέρουμε όμως ότι το τελευταίο tweet που έκανε αφορούσε τη συναυλία-φιέστα του δήμου Αθηναίων με τον Σάκη Ρουβά. Αυτό έγραψε: «Κώστα Μπακογιάννη κι εγώ μικρός έβαζα άλλους να λένε τα κάλαντα κι εγώ έκανα ταμείο. Νιώθω».

Η απάντησή του μέσω Facebook:
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Για τον Χριστόφορο έχει ξεσηκωθεί όλο το Twitter με το #freezaralikos να «φουντώνει».  Είναι ο κωμικός που το πρώτο σχόλιο που έκανε για το ζήτημα, μιλώντας στο TPP, είναι «καλή χρονιά». «Τι να κάνουμε, μάλλον κάποιος έχει θυμώσει μαζί μου» σημειώνει, αναφέροντας πως δε σκοπεύει να φτιάξει νέο λογαριασμό, ελπίζοντας σε επαναφορά αυτού που έπεσε.

Μιλήσαμε για τη δυστοπία που ζούμε. Για την πρωτοφανή προσπάθεια φίμωσης της ελευθεροτυπίας. Κάτι που και οι δημοσιογράφοι βιώνουν στη χώρα. Όταν κάτι δεν αρέσει στην εξουσία, φροντίζει να σε φιμώσει.

Όσο για το περιεχόμενο των αναρτήσεων του, ο Χρ. Ζαραλίκος αναφέρει πως «τελευταία δεν έχω γράψει πολλά. Κυρίως για παραστάσεις γράφω, εκτός από την τελευταία ανάρτηση για τον Κ. Μπακογιάννη, μετά την οποία μου έριξαν τον λογαριασμό. Νομίζω είναι ξεκάθαρο ότι γι’ αυτό μου τον έριξαν». «Ευτυχώς στο twitter δε μπορούν να στείλουν μπράβους» καταλήγει, σχολιάζοντας την πρόσφατη εισβολή μπράβων μαζί με την τηλεπερσόνα Σάσα Σταμάτη σε παράσταση του, μετά από σατιρικό αστείο για τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ενδεικτικά μερικές αντιδράσεις στο Twitter:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Υπενθυμίζεται πως προ λίγων ημερών, το facebook μπλόκαρε προσωρινά τον λογαριασμό του Σταμάτη Κραουνάκη μετά από ποίημα που έγραψε για τον Κ. Μπακογιάννη.

«Δημαρχεσο
Δημαρχεσο
Κατσε λιγο να σε χεσω
Στου λυκαβηττου το παρκι ν
Ο λαος θα φαει Σακη ν
Τραγικη ντεπασαδουρα
Της Πρωτοχρονιας τα ουρα
Πω πω μπατζετ στο Ρουβα
Τα σκατα μες στον κουβα
Λαιβστρημια τσοκαρια
Τον κουβα στο δεκατρια.
Ολε
Χαριζω στην κοινοτητα».