Στην ανάπλαση που έχει εξαγγείλει στην πλατεία Συντάγματος αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τονίζοντας ότι πρόκειται για συνέχεια του Μεγάλου Περιπάτου.

«Η πρώτη φάση ήταν η πιλοτική φάση» έσπευσε να υπογραμμίσει για τον Μεγάλο Περίπατο. Κατά τα λεγόμενα του εξάχθηκαν τα εξής συμπεράσματα με την «πιλοτική φάση»:

•Μπορούμε να διασφαλίσουμε τα απαραίτητα τετραγωνικά ποιοτικού δημόσιου χώρου.

•Η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί μετά το πρώτο «σοκ»

•Παρατηρείται θεαματική βελτίωση στους περιβαλλοντικούς δείκτες, για παράδειγμα στην Πανεπιστημίου η μείωση στους ρύπους είναι 27%, ποσοστό αξιοσημείωτο.

Για την κριτική που δέχτηκε για τα έργα του Μεγάλου Περιπάτου, απάντησε ότι «σημασία έχει να κοιτάμε μπροστά».

Στη συνέχεια, εξήγησε τι πρόκειται να γίνει στην νέα ανάπλαση της πλατείας Συντάγματος. «Θα γίνει διαπλάτυνση πεζοδρομίων, η οποία στην ουσία θα δημιουργήσει μια νέα πλατεία, θα γίνει ενοποίηση με τον πεζόδρομο της Ερμού και θα φυτευτούν δεκάδες μεγάλα δέντρα».

Έδωσε ένα χρονοδιάγραμμα, ότι σε έξι μήνες θα ολοκληρωθεί το έργο της ανάπλασης.

Νέα έργα σε Σύνταγμα και Πανεπιστημίου σε ρυθμούς «ανάπλασης» από Μπακογιάννη

Σε ερώτηση για το αν θα παραμείνει ο Μεγάλος Περίπατος, είπε ότι συνεχίζουμε «σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας», και πρόσθεσε πως μετά την πλατεία Συντάγματος, ξεκινάει η ανάπλαση της Πανεπιστημίου και άλλα έργα, μεταξύ των οποίων και ο λόφος του Στρέφη.

Άξιο σημασίας είναι ότι η παρουσιάστρια της εκπομπής, ανέφερε ότι «μου έρχονται πολλά ερωτήματα από ακροατές, θα σας τα προωθήσω στο email», και έκλεισε τη συνέντευξη με τον δήμαρχο Αθηναίων.

Στη συνέχεια από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ ερωτήθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων για την πορεία των εμβολιασμών, τονίζοντας τον εμβολιασμό που γίνεται στα σπίτια.