«Η μάχη που δίνουμε αυτή τη στιγμή», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη από τις Σέρρες, «είναι να κερδίσουμε στο σύστημα υγείας δέκα μέρες. Θέλουμε χρόνο δέκα ημερών να ανασάνει το σύστημα υγείας, για να μην μπουν διλήμματα για το ποιος θα ζήσει και ποιος όχι. Μέχρι σήμερα καταφέραμε ώστε το σύστημα υγείας να μπορεί να διαχειριστεί όχι μόνο την πανδημία αλλά και τους ασθενείς που νοσούν από διαφορετικές αιτίες και είναι παρά πολλοί αυτοί. Η μάχη θα δίνεται μέρα με την ημέρα και ώρα με την ώρα».

Στη συνέχεια ο Μ. Χρυσοχοΐδης που προήδρευσε σε σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων και παραγόντων για την κατάσταση στις Σέρρες, έκανε έκκληση προς όλους να συμμορφωθούν στους κανονισμούς, στις υποδείξεις των ειδικών και των επιδημιολόγων, ώστε να υπάρξει αναχαίτιση του ιού.

Οι Σέρρες «κατάφεραν και δάμασαν τον ιό, νίκησαν. Αλλά ξέρετε αυτό έχει ξαναγίνει πολλές φορές και δεν είναι κεκτημένο. Αποφασίσαμε να το κάνουμε κεκτημένο, δηλαδή, να μηδενίσουμε τα κρούσματα τις επόμενες μέρες, μέσα στην περίοδο της καραντίνας. Πρέπει να νικήσουμε ολοκληρωτικά τον ιό ώστε να μπορέσουμε σταδιακά να ξαναβγούμε στη ζωή. Να επανέλθει η ομαλότητα, η κανονικότητα, να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις, να ανοίξουν τα σχολεία κι όλα αυτά σε συνεργασία με τις δημοτικές και τοπικές αρχές».

Τέλος, ο Χρυσοχοΐδης ζήτησε από όλους να φορούν μάσκα και να μην κυκλοφορούν άσκοπα στους δρόμους. «Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή», σημείωσε, «είναι να δείξουμε σεβασμό ο ένας στον άλλον. Γιατί αφορά τη ζωή μας. Μόνο τότε θα πετύχουμε και θα νικήσουμε. Οι Σέρρες έχουν υποστεί ένα μεγάλο πλήγμα τον τελευταίο καιρό. Κατάφεραν και νίκησαν. Για να κρατήσουμε τη νίκη πρέπει να είμαστε όρθιοι καθημερινά και να δίνουμε τη μάχη ενάντια στον ιό. Ποτέ να μην χαλαρώσουμε και ποτέ να μην αφήσουμε τους λίγους ασυνείδητους να καταστρέφουν τη ζωή μας».

Σημειώνεται ότι σε συνάντηση που είχε την Τρίτη ο Χρυσοχοΐδης με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ανακοινώθηκε ότι υπεγράφη απόφαση για διάθεση του ποσού του 1,5 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της ΕΛΑΣ με οχήματα και άλλο εξοπλισμό, ενώ στη Θεσσαλονίκη εντοπίζεται ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο και το σύστημα Υγείας βρίσκεται – αν όχι πέρα – τουλάχιστον στα όριά του.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ δήλωσε πως «ο άμεσος στόχος είναι να δώσουμε δέκα μέρες στο Σύστημα Υγείας για να ανασάνει, εμείς έξω στους δρόμους και οι πολίτες στα σπίτια τους», επιβεβαιώνοντας έτσι τα σενάρια για αύξηση της αστυνόμευσης στη Θεσσαλονίκη και ακολουθώντας το αφήγημά του σύμφωνα με το οποίο «η αστυνομία είναι, στην πανδημία, το ΕΣΥ της προστασίας μας». Ακόμα επεσήμανε πως θα εντατικοποιηθούν οι στοχευμένοι έλεγχοι, «ώστε να είναι πιο αποδοτικοί και αποτελεσματικοί».

1,5 εκατομμύριο από ευρωπαϊκούς πόρους για την ενίσχυση της αστυνομίας δίνει ο Τζιτζικώστας