Μπορεί το Μακεδονικό και η φονική πυρκαγιά στο Μάτι να έχουν υποχωρήσει από την ατζέντα του εξαιτίας και της στάσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα δύο αυτά κορυφαία αντιπολιτευτικά προτάγματα του πρόσφατου παρελθόντος, ωστόσο ο πρώην δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ βρήκε άλλον τρόπο να απευθυνθεί στα ακραία αντανακλαστικά του κοινού του.

«Φιλοξενούμενος» στο φιλόξενο ραδιοφωνικό στούντιο του ΣΚΑΪ και με τον Άρη Πορτοσάλτε στο πλευρό του, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου επέλεξε να σχολιάσει την πρόσφατη καταστροφή στη Βόρεια Ευρώπη, όπου η Γερμανία μετρά πάνω από 130 νεκρούς και 1.300 αγνοούμενους, με την γνωστή αμετροέπεια που τον διακρίνει.

«Στεναχωριέμαι ειλικρινώς για τους ανθρώπους που τους έχει βρει αυτό το κακό με τις πλημμύρες και όλα αυτά στη Γερμανία και το Βέλγιο» δήλωσε αρχικά ο άλλοτε προϊστάμενος του Α. Πορτοσάλτε, συμπληρώνοντας στη συνέχεια πως «όμως, είναι μία τιμωρία από τον Θεό κυριολεκτικώς, σε κάποιους οι οποίοι μας κούναγαν το δάχτυλο και μας έδειχναν σαν τριτοκοσμική χώρα».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας συνέχισε για λίγο ακόμα πως «μας λέγανε κάποιοι ότι δεν είστε προσεκτικοί, δεν κοιτάτε τις υποδομές σας», με τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ να σπεύδει να συμπληρώσει «ε να κοιτάξει η Γερμανία τις δικές της υποδομές», και τον βουλευτή να προσθέτει «το ‘πιασες».