“Από το ξέσπασμα της κρίσης χρέους δεν έχει υπάρχει ένα κεντρικό σχέδιο για την επίλυση της”, δήλωσε ο Jin σε εκδήλωση του Centre for Policy Studies στο Λονδίνο. “Τα μέλη στον πυρήνα της νομισματικής ένωσης θα πρέπει να προσέχουν για πιθανούς μιμητές στην περίπτωση που επιτραπεί στους Έλληνες να ξεφύγουν αλώβητοι από την κρίση”, πρόσθεσε.
 
“Έχει χαθεί πολύς χρόνος σε ατελείωτες διαπραγματεύσεις για τους όρους και τις συνθήκες αποσπασματικών διασώσεων”, δήλωσε ο Jin όπως μεταδίδει το Bloomberg. “Δεν μπορεί κανείς να πει ότι δεν υπάρχει μια συνολική στρατηγική, αλλά επικρατεί μια βραχυπρόθεσμη προσέγγιση στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για τα προγράμματα διάσωσης”. 
 
Ο Jin σημείωσε ταυτόχρονα ότι χρειάζεται μια μακροπρόθεσμη λύση καθώς οι διαπραγματεύσεις των τελευταίων μηνών για τα προγράμματα διάσωσης έχουν διαβρώσει την επενδυτική εμπιστοσύνη.
 
“Οι Έλληνες θα πρέπει να ενθαρρύνονται να εργαστούν πιο σκληρά, αλλά θα πρέπει επίσης να τους δοθεί ένα μεγαλύτερο περιθώριο χρόνου”, δήλωσε και πρόσθεσε: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες “θα πρέπει να πουν εντάξει, θα σας δώσουμε 10 χρόνια για να ξεπληρώσετε τα χρέη σας και αυτό θα επαναφέρει την εμπιστοσύνη στις αγορές καθώς είναι ρεαλιστικό”.
 
Εκτίμησε ταυτόχρονα ότι “δεν έχουν εξαντληθεί όλες οι πιθανότητες για να κρατηθεί η Ελλάδα στη νομισματική ένωση”. 
 
Η CIC διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία αξίας 440 δισ. δολ. και είναι το πέμπτο μεγαλύτερο fund στην Κινά, σύμφωνα με το Sovereign Wealth Fund Institute. 
 
Για το outlook στην Ευρώπη σημείωσε ότι ενώ οι περικοπές δαπανών είναι “αναγκαίες για να κρατηθεί ο έλεγχος στους προϋπολογισμούς” θα πρέπει να συνδυάζονται με “δαπάνες για την τόνωση της ανάπτυξης”.