Για να αποσαφηνιστεί το θέμα η Ουάσινγκτον έστειλε μια ομάδα ανακριτών του FBI στη Ντόχα για να διερευνήσει τους παραπάνω ισχυρισμούς. Βάση των όσων αναφέρει το CNN οι ερευνητές ανακάλυψαν «ίχνη» ρωσικής εμπλοκής στην αραβική ρήξη.
 
«Οι κατηγορίες που μας αποδίδονται στηρίζονται στην παραπληροφόρηση και κατά την άποψή μας, η κρίση προκλήθηκε από την παραπληροφόρηση» δήλωσε ο  υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Αμπντουραχμάν αλ Θάνι  στο CNN για τις αβάσιμες κατηγορίες ενώ πρόσθεσε πως «η κρίση ξεκίνησε από κατασκευασμένες ειδήσεις που διοχετεύτηκαν στο εθνικό πρακτορείο ειδήσεών μας, το οποίο δέχθηκε ηλεκτρονική επίθεση κι αυτό έχει επιβεβαιωθεί από το FBI». 
 
Σύμφωνα με το RT, το CNN αναφέρει πως «οι πληροφορίες που συλλέχθηκαν από τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας δείχνουν ότι οι ρώσοι χάκερ βρίσκονταν πίσω από την εισβολή που ανέφερε για πρώτη φορά η κυβέρνηση του Κατάρ πριν από δύο εβδομάδες» χωρίς ωστόσο να επισημάνει τις πηγές του. Παρόμοιες καταγγελίες για ρωσική ηλεκτρονική εμπλοκή έχουν γίνει και άλλες χώρες, όπως τη Γερμανία και τη Γαλλία. Οι γαλλικές υπηρεσίες ωστόσο έχουν κάνει ξεκάθαρο πως η ρωσική κυβέρνηση δεν έπαιξε ρόλο στον κυβερνοπόλεμο της προεκλογικής εκστρατείας του Γάλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.
 
Οι αμερικανικές πηγές αναφέρουν πως στόχος της Μόσχας αποτέλεσαν τα ρήγματα στις συμμαχίες των ΗΠΑ στις περιοχές της μέσης ανατολής, ενώ η Μόσχα απορρίπτει κατηγορηματικά τη συμμετοχή της σε οποιαδήποτε από τις φερόμενες δραστηριότητες πειρατείας. Το CNN έχει επανειλημμένα καταγγείλει τη Ρωσία για πειρατεία και παρεμβολή στις ΗΠΑ και ορισμένες εκλογές στην ΕΕ.


 

«Tο CNN απλά θέλει να ακούει οτιδήποτε που ακούει στη λέξη «Ρωσία» και «διέρρευσε» και «Ρωσία» και «χάκερς». Καμία έρευνα. Καμία κριτική σκέψη. Καμία ανάλυση για τους ισχυρισμούς του» ήταν η δήλωση του νομικού αναλυτή και κριτικού των μέσων μαζικών ενημέρωσης, Lionel