
«Φοβόμαστε θερμό επεισόδιο για να λυθεί αυτό που προτίθενται να κάνουν και η ελληνική κυβέρνηση και η τουρκική κυβέρνηση και το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ και η ΕΕ, δηλαδή να υπάρξει ένας συμβιβασμός που θα είναι επώδυνος κυρίως για την Ελλάδα σε κυριαρχικά δικαιώματα», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε σημερινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ1.
Ερωτηθείς «ποια δικαιώματα θα μπορούσε να απεμπολήσει η Αθήνα» απάντησε «διάφορα δικαιώματα, εναέριος χώρος, θαλάσσιος χώρος, ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα, ζητήματα βραχονησίδων».
Τόνισε ότι κάτι τέτοιο «είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί ο ελληνικός λαός δεν θα το ανεχτεί αυτό».
Είπε ότι τα «τετελεσμένα γεγονότα έτσι γίνονται» και υπενθύμισε το τι συνέβη στην Κύπρο «όπου εδώ και 50 χρόνια η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο. Έχει εδραιωθεί η κατοχή, (οι Τούρκοι) έχουν προχωρήσει παραπέρα, βρισκόμαστε όχι μόνο στη ντε φάκτο διχοτόμηση της ανεξάρτητης Κύπρου μέλους του ΟΗΕ, αλλά βρισκόμαστε και σε μια απόπειρα προσάρτησης στην Τουρκία. Ακόμα και αυτό το ενδεχόμενο υπάρχει σήμερα, εκτός από την επίσημη πλέον διχοτόμηση και την καθιέρωση μιας συνομοσπονδίας από δύο συνιστώντα, υποτίθεται κράτη, αλλά με το ένα να «κοιτάζει τη Δύση και το άλλο την Ανατολή»».
«Δεν κινδυνολογώ, αλλά για να υπάρξει υποχώρηση και συμβιβασμός θα πρέπει να γίνει κάποιο τέτοιου είδους επεισόδιο» είπε, συμπληρώνοντας ότι «το ΚΚΕ μιλά και προετοιμάζει τον ελληνικό λαό, μιλάμε και προς τις ηγεσίες θα πρέπει να λάβουν πάρα πολύ σοβαρά υπόψη αυτά που λέμε».
Στη συνέχεια της συνέντευξής του είπε «για παράδειγμα, να στέλνεις όπλα από τα νησιά, ή να στέλνεις στρατεύματα, είναι βήμα σε αυτό που ζητά η άρχουσα τάξη της Τουρκίας, ο Ερντογάν, για δήθεν αποστρατιωτικοποίηση των νησιών. Στην πράξη αυτό κάνουν γιατί το ΝΑΤΟ λέει έτσι, οι ΗΠΑ λένε έτσι γιατί θεωρούν στρατηγικό τους εταίρο για την ΝΑΤΟϊκή συνοχή και την νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ την Τουρκία και την έχουν πιο αναβαθμισμένη στις προτεραιότητές τους γιατί δεν την θέλουν στην αγκαλιά της Ρωσίας, γιατί η Τουρκία στην εξωτερική της πολιτική κάνει συγκεκριμένα πράγματα, η τουρκική αστική τάξη συνολικά είναι πιο ισχυρή και λόγω του μουσουλμανικού στοιχείου και της επίδρασης που μπορεί να έχει σε άλλες χώρες, αυτό φοβούνται οι δικοί μας, υποτίθεται, σύμμαχοι και έτσι φθάνουμε στο σημείο να βλέπουμε δύο, υποτίθεται, σύμμαχες χώρες που ανήκουν στον ίδιο οργανισμό, να εξοπλίζονται και να φθάνουν στα πρόθυρα και θερμών επεισοδίων και παραχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων».
Ερωτηθείς στη συνέχεια αν «με την έννοια που το θέτει είναι και η Αθήνα μέρος της κρίσης», απάντησε «βεβαίως εξού και η διαφωνία μας με την ελληνική κυβέρνηση και τους χειρισμούς της. Και με την επιλογή των διεθνών συμμάχων της πρώτα απ’ όλα των επιθετικών διεθνών οργανισμών, όπως το ΝΑΤΟ, αλλά και μια σειρά επιλογές οι οποίες κάθε άλλο παρά ασφάλεια προσφέρουν στην Ελλάδα. Δεν είναι εγγύηση για την εδαφική ακεραιότητα, τα κυριαρχικά δικαιώματα, ακόμα και την ίδια την κυριαρχία. Το πολύ-πολύ είναι να νίπτουν τας χείρας τους ως Πόντιοι Πιλάτοι».
«Το ίδιο κάνουν και ο κ. Στόλτενμπεργκ του ΝΑΤΟ, οι εταίροι μας στην ΕΕ, οι ΗΠΑ στις οποίες και η σημερινή κυβέρνηση και η προηγούμενη τα έδωσαν όλα: Από την Κρήτη ως τον Έβρο η χώρα ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο με στρατιωτικές βάσεις ακόμα και για εγκατάσταση πυρηνικών όπλων. Και με πλήγματα για τις περιοχές γύρω από αυτήν».
«’Αρα μην λέμε ότι μόνο άμυνα κρατά η ελληνική αστική τάξη, δεν μιλώ για τον ελληνικό λαό για την Ελλάδα. Εμείς θέλουμε να είμαστε φίλοι με όλους τους λαούς και αυτή είναι η πολιτική του ΚΚΕ και αυτή είναι η συνείδηση και των Ενόπλων Δυνάμεων, των στρατιωτικών, δηλαδή, που υπηρετούν την πατρίδα μας, όπως είναι και ευρύτερα του ελληνικού λαού».
Σημείωσε ότι οι λαοί Ελλάδας και Τουρκίας δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν και αναφέρθηκε στην Κοινή Δήλωση ΚΚΕ και ΚΚ Τουρκίας το οποίο διώκεται στη χώρα του, επισημαίνοντας πως σε αυτή την Δήλωση τίθενται τα ζητήματα του «πως μπορεί οι λαοί να ζήσουν ενωμένοι σε γειτονικές χώρες, να έχουν τις αναγκαίες ανταλλαγές, να ζουν όμορφα».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
έχει καταλάβει κάποιος πως έφτασαν φαστφουντάδικα, σουβλατζίδικα και ντελιβεράδες να κρέμονται από τα @@@@..δι@ της efood και της wolt, όπως και ποια τελικά η χρησιμότητά τους ως "ενδιάμεσοι" ενώ ήταν και είναι ξεκάθαρα αεριτζήδες;;
Όλος ο κόσμος έχει καταλάβει αγαπητέ, εκτός από την αριστερά που έχει ένα θέμα στην κατανόηση της αγοράς γενικότερα.
Η αγορά δεν αποδέχεται άχρηστους κρίκους στην αλυσίδα της, εκτός βέβαια αν τους έχει επιβάλει το κράτος (π.χ. συνδικαλιστές).
Άρα η efood ή η wolt και κάθε παρόμοια εταιρεία προσθέτουν κάτι γιατί αλλιώς δεν θα υπήρχαν. Δεν υποχρεούται κανείς να παραγγείλει μέσω αυτών των πλατφορμών. Μπορείς ελεύθερα να παραγγείλεις τηλεφωνικά σε κάθε κατάστημα που έχει υπηρεσία παράδοσης στον χώρο, μπορείς να πας να τα πάρεις μόνος σου, μπορείς να κάνεις ότι θέλεις.
Επίσης το κάθε κατάστημα είναι ελεύθερο να μπει στην πλατφόρμα ή να μην μπει.
Άρα δεν υπάρχει στην περίπτωση μας ένας άχρηστος ενδιάμεσος, αλλά ένα χρήσιμο κομμάτι της αλυσίδας της αγοράς που παρέχει στον καταναλωτή εύρος επιλογών και ευκολία.
Από την άλλη παρέχει και στον επαγγελματία μέγιστη κάλυψη της περιοχής που διανέμει, πρόσβαση στον καταναλωτή , μείωση ή μηδενισμός του κόστους διατήρησης δικής τους υπηρεσίας ντελιβερι, αλλά απαλλαγή και από την καθημερινή ενασχόληση με την διαχείριση του δικού του ντελιβερι. Φαντάσου πόση δουλειά γλυτώνει ο επαγγελματίας μόνο και μόνο από την διαχείριση του προσωπικού του. Όχι αυτός ήρθε, όχι αυτός δεν ήρθε, αυτός χτύπησε, αυτός είναι αγενής, αυτός παραιτήθηκε βρες άλλον, έχεις δουλειά τους πληρώνεις δεν έχει δουλειά τους πληρώνεις..... Με την συνεργασία με την πλατφόρμα όλο αυτό εξαφανίζεται.
Φυσικά εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι η αγορά μας δεν είναι απόλυτα ελεύθερη, το κράτος επεμβαίνει με πολλούς τρόπους σε αυτή. Οπότε αν υπάρχει κάποιος εξωγενής παράγοντας στην γιγάντωση του φαινομένου των πλατφορμών αυτών, τότε αυτός μπορεί να είναι μόνο το κράτος.
Πως; Η σχέση πελάτη - επαγγελματία είναι σχετικά ελεύθερη, αλλά η σχέση υπαλλήλου και εργοδότη δεν είναι, ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από το κράτος. Υπάρχουν περιορισμοί στον τρόπο εργασίας, στην φύση της εργασιακής σχέσης και στο κόστος της εργασίας, που ορίζονται από το κράτος.
Όλα αυτά (καλά ή κακά δεν το εξετάζουμε) δημιουργούν ένα όριο τζίρου κάτω από το οποίο κανείς δεν μπορεί να προσλάβει υπάλληλο για μια υπηρεσία που θέλει να προσφέρει.
Δηλαδή αν εγώ έχω 50 παραγγελίες την ημέρα δεν μπορώ να έχω ντελιβερα γιατί δεν με συμφέρει, αλλά ούτε μπορώ να τον έχω τις 5 μέρες τον μήνα που έχω 200 παραγγελίες, γιατί το κράτος δεν μου το επιτρέπει.
Εδώ στην ουσία το κράτος δημιουργεί τον χώρο και τον λόγο της ύπαρξης των πλατφορμών αυτών. Γιατί έρχονται αυτές στον επαγγελματία και του λένε πως αυτοί θα του παρέχουν το αγοραστικό κοινό του ντελιβερι στο οποίο αλλιώς δεν θα είχε πρόσβαση λόγω των νόμων που διέπουν την αγορά εργασίας.
Στην Αθηνα στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθει η συγκεντρωση στη γωνια Λεωφορο Αλεξανδρας και Κηφισιας, ενω θα ακολουθησει μοτοπορεια. Το μεσημερι η συγκεντρωση εχει να κανει με την καταθεση των αιτηματων