Ο κ. Κουτσούμπας παραβρέθηκε και μίλησε σε σύσκεψη φορέων του νομού για τα προβλήματα της υγείας, ενώ το απόγευμα θα πάρει μέρος σε σύσκεψη στο Ριζό Σκύδρας με αγρότες. Αργότερα θα συναντηθεί με τη δήμαρχο Σκύδρας και το βράδυ θα μιλήσει σε πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση της ΤΕ Πέλλας του ΚΚΕ στο κλειστό γυμναστήριο Σκύδρας.

Μετά τη σύσκεψη ο κ. Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι τεράστιες οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο των Γιαννιτσών, στο Νοσοκομείο της Έδεσσας, σε όλο τον Νομό Πέλλας, έχει απαξιωθεί πλήρως η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τα Κέντρα Υγείας. Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές στα νοσοκομεία σε όλες τις ειδικότητες, λείπουν ακτινολόγοι και μια σειρά άλλες ειδικότητες που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Το ΚΚΕ, μαζί με τους εργαζόμενους εδώ στο Νομό Πέλλας, θα παλέψει και στη Βουλή και στους αγώνες, για να γίνουν οι μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, για να φτιαχτούν οι απαραίτητες υποδομές, για να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας.

Την ίδια στιγμή, τέθηκε το τεράστιο ζήτημα του νέου νομοσχεδίου που βρίσκεται υπό διαβούλευση από το υπουργείο Υγείας, έτσι ώστε να απορριφθεί όχι μόνο από τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους υγειονομικούς, αλλά να απορριφθεί από το σύνολο του ελληνικού λαού. Διότι είναι απαράδεκτο, ιδιωτικοποιεί παραπέρα την Υγεία, στέλνει το δημόσιο γιατρό, το δημόσιο νοσοκομείο στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, στους μεγάλους ιδιώτες επενδυτές στον τομέα της Υγείας».