Παρευρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη.

Τον Δημήτρη Κουτσούμπα συνόδευαν στις επαφές που είχε στον Πάτρα, ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ο Νίκος Καραθανασοπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής Αχαΐας του Κόμματος, ο Σωτήρης Παρίσης, μέλος της ΚΕ, και ο γραμματέας της ΤΕ Αχαΐας Θάνος Μπίμπας.

«Και δω στην Πάτρα, σε ολόκληρη την Αχαΐα, το κάλεσμά μας σε όλους και όλες εσάς που “δεν βολεύεστε με λιγότερο ουρανό”, δεν συμβιβάζεστε με αυτή την κατάσταση, να κάνετε το βήμα και να συμπορευτείτε με το ΚΚΕ σε όλες τις μάχες που έχουμε μπροστά μας, σήμερα έχει ένα πολύ συγκεκριμένο περιεχόμενο: Στηρίξτε το ΚΚΕ στις εκλογές, ελάτε να συμβάλλουμε όλοι και όλες, ώστε από την κάλπη που θα στηθεί την Ανοιξη να προκύψει ένα διαφορετικό εκλογικό αποτέλεσμα που θα δώσει ελπίδα και αισιοδοξία στο λαό και αυτό μόνο ένα μπορεί να είναι: Δυνατό το ΚΚΕ! Αυτό χρειαζόμαστε σήμερα, όποιος κι αν βρεθεί αύριο στο τιμόνι της αντιλαϊκής διακυβέρνησης, η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ, με πιθανό συνέταιρο το πρόθυμο ΠΑΣΟΚ.​ Κι ας μην ανησυχεί κανένας εργάτης, κανένας άνθρωπος του μόχθου. Κυβέρνηση μετά τις εκλογές τις πρώτες ή ακόμα και τις δεύτερες, θα έχουν…», ξεκίνησε την ομιλία του ο κ. Κουτσούμπας.

Σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως: «Κι από δω απ’ την Πάτρα, θέλουμε να καταγγείλουμε τη συμπαιγνία του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, η οποία θα εξέταζε τις υποκλοπές του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ στον Περισσό. Κι αυτό γιατί και τα δύο αυτά κόμματα έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Ηταν σε γνώση τους η παράνομη παρακολούθηση των τηλεφώνων μας».

Υπενθύμισε πως: «Οπως μπορούν να το επιβεβαιώσουν και οι αγωνιστικές δυνάμεις εδώ, στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, που δίνουν τη μάχη σε κάθε χώρο δουλειάς για να σηκώσουν κεφάλι οι εργάτες, για να κερδίσουν έστω και μια ανάσα ανακούφισης, γνωρίζοντας πως ότι κερδηθεί θα κερδηθεί με τον ανυποχώρητο αγώνα τους, δεν θα τους το χαρίσει καμιά κυβέρνηση. Ούτε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ ούτε μια κατ’ όνομα προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Και κατέληξε: «Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η κερδισμένη ψήφος για το λαό που εκφράζει τη συνέπεια λόγων-έργων, που δεν θα τον απογοητεύσει, που θα τη βρει δίπλα του σε κάθε αγώνα, που ασκεί πίεση για ανάσες ανακούφισης, που φωτίζει κι ανοίγει δρόμο για την πραγματική διέξοδο».