“Το αστικό κράτος θέλει να ικανοποιήσει τα άπληστα συμφέροντα των λίγων” πρόσθεσε. Κατέκρινε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι άφησε απροστατεύτους τους πολίτες και ότι το κράτος είναι αποτελεσματικό μόνο για να πλουτίζουν οι εταιρείες.

Αναφέρθηκε στη σύγκρουση επιχειρηματικών ομίλων για τη σύμβαση της Αττικής Οδού και την προίκα του ΤΑΙΠΕΔ και καταδίκασε τις φαστ τρακ διαδικασίες στη Βουλή για φοροελαφρύνσεις των επιχειρηματικών ομίλων στην πράσινη ανάπτυξη.

“Εσείς το χαβά σας” είπε σχετικά με τα ελλιπή μέτρα για τον περιορισμό μεταδόσης του κορονοϊού σε χώρους υψηλού συνωστισμού, όπως τα ΜΜΜ και τα σχολεία.

Τόνισε ότι ο νόμος για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και ο νόμος Χατζηδάκη είναι στο επίκεντρο των αγώνων των νέων και αναφέρθηκε στις άθλιες εργασιακές συνθήκες στο λιμάνι της Cosco και στην efood.

Σχολίασε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρόταση μομφής με περιορισμένο περιεχόμενο και τον κατηγόρησε ότι έστρωσε το δρόμο για τον ερχομό της ΝΔ και ότι ως αντιπολίτευση έχει δώσει το “χέρι βοηθείας” σε όλα τα κρίσιμα νομοσχέδια.

“Το νέο υπερμνημόνιο, η νέα ιερή αγελάδα που είναι το Ταμείο Ανάκαμψης φέρνει νέα πράσινα χαράτσια” επισήμανε, ενώ οι ακριβοπληρωμένοι στρατιωτικοί εξοπλισμοί και οι συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία, “που δήθεν θωρακίζουν την άμυνα” δεν συνυπολογίζουν την ανερχόμενη δύναμη της Ρωσίας και της Κίνας, σύμφωνα με τα λεγόμενά του.

Ολοκλήρωσε τονίζοντας ότι το ΚΚΕ δε θα δείξει “Καμία εμπιστοσύνη στη ΝΔ. Δε θα έχει καμία προσδοκία από το ΣΥΡΙΖΑ”.