«Όσο για τις κυβερνητικές δηλώσεις ότι η ΝΔ θα στηρίξει την πρόταση του ΚΚΕ “επιφυλασσόμενη του περιεχομένου”, ένα πράγμα δείχνουν: Ότι η κυβέρνηση κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, προσπαθεί να βγει από τη δύσκολη θέση που την έφεραν και οι κυνικές και απαράδεκτες δηλώσεις Γεωργιάδη για τα Τέμπη.

Φυσικά, η πρόταση του ΚΚΕ δεν έρχεται σε αντιπαράθεση με άλλες προτάσεις που θα κατατεθούν, όπως αυτή του ΠΑΣΟΚ, η οποία, όμως, αν απορριφθεί από την κυβερνητική πλειοψηφία οδηγεί στον ενταφιασμό της έρευνας. Ας ελπίσουμε ότι δεν επιδιώκει κάτι τέτοιο το ΠΑΣΟΚ με τη στάση του» προσθέτει.

Για ευρωεκλογές: «Εμείς δεν περιμένουμε τον Ιούνιο»

Αναφορικά με το αν το ΚΚΕ έχει ως στόχο την τρίτη θέση στις Ευρωεκλογές, ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι «το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής που ενισχύεται, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται και το ρεύμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ» που καταγράφονται και δημοσκοπικά μετά την ενίσχυση του ΚΚΕ στις βουλευτικές, αλλά και στις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές «μπορεί να συνεχιστεί και στις ευρωεκλογές με την τρίτη, γιατί όχι και με τη δεύτερη θέση».

«Πάντως», υπογραμμίζει, «εμείς δεν περιμένουμε τον Ιούνιο, έτσι κι αλλιώς τώρα μπαίνουμε μπροστά για να αντιπαλέψει ο λαός μας την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία εξελίσσεται σε όλα τα μέτωπα».

Για τον προϋπολογισμό: «Δεν μας εκπλήσσει καθόλου ούτε ο στόχος ούτε η μέθοδος που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ»

Σχετικά με το νέο Προϋπολογισμό τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «ο νέος προϋπολογισμός αποτυπώνει όχι μόνο τον νέο γύρο επίθεσης στα εργατικά-λαϊκά στρώματα, αλλά και νέες δραστικές περικοπές κοινωνικών παροχών. Δεν μας εκπλήσσει καθόλου ούτε ο στόχος ούτε η μέθοδος που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ».

Αναφορικά με την αντιμετώπιση της ακρίβειας υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ «έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την ανακούφιση από την ακρίβεια, για υψηλότερους μισθούς, για κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και των ειδικών φόρων που αυξάνουν περαιτέρω τις τιμές, για φοροελάφρυνση μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων σε βάρος των μονοπωλιακών ομίλων, για διασφάλιση φθηνότερης ενέργειας για το λαό. Την ίδια στιγμή, όμως, προβάλλει τον ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης με το λαό στην εξουσία, όπου πραγματικά μπορεί να διασφαλιστεί η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών».

Για τη Γάζα

Μιλώντας για τον πόλεμο στη Γάζα επισημαίνει ότι «οι τεράστιες λαϊκές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, ακόμα και μετρήσεις που δημοσιοποιούνται, δείχνουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, που έχει την ουσιαστική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από το λαϊκό αίσθημα».

«Η ανιστόρητη θέση περί “δικαιώματος αυτοάμυνας” μόνο του Ισραήλ καταρρέει μπροστά στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, η οποία δεν ξεκίνησε στις 7 του Οκτώβρη. Εδώ και δεκαετίες ο Παλαιστινιακός λαός ζει την κατοχή, το καθεστώς απαρτχάιντ και τώρα τη γενοκτονία από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, με τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Την ίδια ώρα και ο ισραηλινός λαός έχει γίνει θύμα της πολιτικής του κράτους του, πληρώνοντας με τη ζωή του τις επεκτατικές διαθέσεις της άρχουσας τάξης και των ιμπεριαλιστών συμμάχων της.

Όσο γι’ αυτούς που για να ξεπλύνουν το Ισραήλ επικεντρώνουν στην καταδίκη της Χαμάς, στην πραγματικότητα επιδιώκουν τη συκοφάντηση του ίδιου του αγώνα των Παλαιστινίων, τον διαχωρισμό του βασανισμένου λαού της Παλαιστίνης. Γι’ αυτό μιλούν για πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, όμως ο βασικός στόχος του Ισραήλ -όπως ομολογούν και οι επιθέσεις στη Δυτική Όχθη, την οποία δεν ελέγχει η Χαμάς- είναι η συντριβή της παλαιστινιακής αντίστασης και η ματαίωση κάθε περίπτωσης λύσης δύο κρατών, ο έλεγχος της Γάζας και των πλουτοπαραγωγικών της πηγών. Αυτόν το στόχο υπηρετούν εκτός των άλλων και τα σχέδια βίαιου εκτοπισμού των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας στην Αίγυπτο και σε άλλες χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα» προσθέτει.