Τόνισε ότι η επιλογή του ΚΚΕ είναι «να σταθεί στο πλάι του λαού, όπως έκανε στην κρίση, όπως έκανε στην πανδημία, όπως τώρα στον πόλεμο, όπως κάνει πάντα στα δύσκολα. Γι’ αυτό κερδίζει την εμπιστοσύνη εργατών στα σωματεία, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες, συλλόγους, παντού».

Σημείωσε πως «ΝΔ και ο Μητσοτάκης με την πολιτική σταθερότητα στην εφαρμογή της αντιλαϊκής του πολιτικής, και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας με την επίσης αντιλαϊκή πολιτική εξασφάλισης της συναίνεσης σε συνθήκες κοινωνικής κρίσης, όπως λέει, θέλουν τον λαό στη γωνία» και υπογράμμισε ότι «απέναντι σε όλους αυτούς, υπάρχει το ΚΚΕ που είναι η μοναδική δύναμη που δίνει πραγματικές απαντήσεις στα σημερινά αδιέξοδα. Απαντήσεις όμως που απαιτούν σύγκρουση με το σημερινό αδιέξοδο και ξεπερασμένο καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και θέλουν τον λαό πρωταγωνιστή στη διεκδίκησή τους και τελικά τον ίδιο στο τιμόνι της εξουσίας».

Επισήμανε, δε, ότι: «Σήμερα, για να στηριχτεί το λαϊκό εισόδημα, πρέπει να διεκδικήσουμε και να επιβάλουμε:

– Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, με ΣΣΕ. Επίδοµα ανεργίας στα 600 ευρώ για όλους τους ανέργους.

– Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. ψωμί, γάλα, άλευρα, έλαια), ένδυσης κοκ.

– Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

– Επιδότηση ενοικίου για λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

– Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα λαϊκά νοικοκυριά.

– Κατάργηση του Τέλους Επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες».