«Το ΚΚΕ δεν υιοθετεί την παραλυτική λογική της “αναμονής” και καλεί τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία να κάνει το ίδιο, αφού όντως δεν πρόκειται να βγει τίποτε θετικό από κάποιες κινήσεις, χειρισμούς και επιλογές που κάνει η άρχουσα τάξη της χώρας και το πολιτικό της προσωπικό, για να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια», σημειώνει ο κ. Κουτσούμπας.

«Ο ίδιος ο λαός μπορεί και πρέπει να γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Με εστίες αντίστασης και μέτωπα πάλης σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς και σπουδών, σε κάθε πόλη, γειτονιά και χωριό. Με προοπτική να συναντηθούν όλοι και όλες στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις, στις μαχητικές και μαζικές απεργιακές μάχες του επόμενου διαστήματος, με πρώτη και μεγαλύτερη αυτή της πανελλαδικής απεργίας στις 9 του Νοέμβρη», προσθέτει.

Αφού επισκοπήσει τις διεθνείς εξελίσεις, σημειώνει: «Δεν επαναπαύουν κανέναν πλέον τα παραμύθια της προπαγάνδας που παρουσιάζουν όλα αυτά σαν “φυσικά φαινόμενα”, ή ότι πρόκειται απλά για μια “κακή συγκυρία”. Πίσω από κάθε λαϊκό πρόβλημα, από τη φτώχεια, την ακρίβεια, τον πόλεμο μέχρι την καταστολή και τις υποκλοπές, τα σκάνδαλα και τη διαφθορά, ο ένοχος και οι αιτίες είναι οι ίδιες πάνω-κάτω.

»Πρόκειται για την πολιτική, που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις, αφού την ώρα που τα λαϊκά νοικοκυριά δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα, τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στην ενέργεια, στις μεταφορές, στα τρόφιμα, στα φάρμακα, στον τουρισμό, σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο».

Τοίζει ότι «Η λαϊκή οργή πρέπει και μπορεί να αποκτήσει πραγματικό ριζοσπαστικό περιεχόμενο και προσανατολισμό. Μόνο έτσι μπορεί να ξαναγεννηθεί η ελπίδα, η αισιοδοξία».

Και καταλήγει: «Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά σε όλα αυτά.

»Αυτό που επείγει είναι να ενισχυθεί το αγωνιστικό πνεύμα μέσα στην εργατική τάξη και όλο το λαό, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, που θα εκφράζεται και στην αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών παντού.

»Το μήνυμα των σωματείων για τη γενική απεργία στις 9 Νοέμβρη “Τρόφιμα και ρεύμα φτηνά για το λαό – Συλλογικές συμβάσεις κι αυξήσεις στους μισθούς”, δεν μπορεί παρά να μας αγγίζουν και ταυτόχρονα να μας κινητοποιούν όλους και όλες.»