«Ακούμε και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να υπερθεματίζουν, ότι αυτός ο προϋπολογισμός, είναι ο τελευταίος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κάτι σαν “εξόδιος ακολουθία”. Το ζητούμενο βέβαια είναι, να είναι ένας από τους τελευταίους αντιλαϊκούς ταξικούς προϋπολογισμούς, κι αυτό δεν μπορεί να το εγγυηθεί καμία αστική πολιτική δύναμη. Ούτε εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να το κάνει πράξη με την πάλη του, μόνο αν το αποφασίσει, ο ίδιος ο λαός. Εμείς γι’ αυτό δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις», σημείωσε.

Συμπλήρωσε πως η πενθήμερη συζήτηση στη Βουλή για τον νέο προϋπολογισμό επιβεβαίωσε ότι είναι δυσδιάκριτα τα όρια ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ στις κεντρικές πολιτικές που καθορίζουν τη ζωή του λαού.

Αναδεικνύοντας μια σειρά λαϊκά προβλήματα, όπως αυτό της ακρίβειας, σημείωσε πως η ανάπτυξη για το κεφάλαιο, δεν σημαίνει ανάπτυξη για το λαό, αλλά φτώχεια και δυστυχία. «Έχετε φτάσει στο σημείο να κάνετε κομμάτι της αντιπαράθεσης ποιο κομμάτι της ακρίβειας είναι εισαγόμενο και ποιο ανήκει στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει εισαγόμενη ακρίβεια, η χώρα είναι πλήρως ενταγμένη στην ΕΕ. Κόψτε αυτήν την κοτσάνα», ανέφερε επίσης.

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο με την Εύα Καϊλή που «πιάστηκε με τη γίδα του Κατάρ στην πλάτη», τόνισε πως «το σκάνδαλο αυτό, για το οποίο βέβαια όλοι ψάχνετε ένα σύννεφο για να πέσετε, δεν ήταν κάποια μεμονωμένη και σπάνια εξαίρεση. Από σκάνδαλα και μεγάλα μάλιστα στο ευρωκοινοβούλιο, άλλο τίποτα. Κι αυτό γιατί η ίδια η πολιτική της ΕΕ, λειτουργεί ως φυτώριο σκανδάλων».

«Τα είπαν όλα οι ευρωβουλευτές σας (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Ελλ.Λύση), που σήκωσαν το χεράκι τους και ψήφισαν το κατάπτυστο ψήφισμα για το σκάνδαλο του Κατάρ, όπου κυνικά ομολογείται η ικανότητα των λόμπι “να επηρεάζουν τη λήψη αποφάσεων”!», πρόσθεσε.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επανέλαβε πως το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δείξει καμία ανοχή στην κρατική βία και καταστολή.

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να αναγνωρίσουμε ότι η ψήφος του ΚΚΕ στο επίδομα των 600 ευρώ μόνο για το ένστολο προσωπικό του υπουργείου προστασίας του Πολίτη ήταν αναντίστοιχη, και μάλιστα τη στιγμή που έγινε, με την ξεκάθαρη θέση που έχει και κυρίως παλεύει το ΚΚΕ, την οποία ανέφερα και σήμερα και διατυπώθηκε από το βουλευτή μας κατά τη συζήτηση της επίμαχης τροπολογίας», είπε.

Για τις υποκλοπές υπογράμμισε πως «ο ένας θα βγάζει τα άπλυτα του άλλου στη φόρα, για να συντηρείται και η αντιπαράθεση μεταξύ σας. Και στο τέλος, θα επικρατήσει πάλι η ίδια δικομματική ομερτά μεταξύ σας, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις χρόνια τώρα. Και θα αφήσετε απέξω την μεγάλη εικόνα του ίδιου του “κράτους-υποκλοπέα”. Ενός κράτους-χαφιέ, που ενισχύθηκε και με τον τελευταίο νόμο για την ΕΥΠ που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ».

Κλείνοντας την ομιλία του, υπογράμμισε πως το σύνθημα «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό» είναι εξαιρετικά επίκαιρο και, όπου δοκιμάστηκε, οι εργαζόμενοι κι ο λαός είχαν σημαντικές νίκες. «Σε αυτό το σύνθημα, το ΚΚΕ είναι το Κόμμα που δίνει περιεχόμενο, ζωντάνια, προοπτική», ανέφερε και πρόσθεσε: «Εξυπακούεται, ότι για όλους αυτούς τους λόγους, και άλλους που ανέπτυξαν αυτές τις μέρες όλοι οι βουλευτές του ΚΚΕ λέμε ΟΧΙ στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό σας».