«Και από την άλλη μεριά εναλλακτική δεν μπορεί να είναι η αμαρτωλή σοσιαλδημοκρατία ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε του ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τον Στ. Κασσελάκη είπε «με τον κ. Κασσελάκη έχουμε φτάσει να απογειώνεται ο εκφυλισμός, ιδεολογικός, πολιτικός, οργανωτικός, αυτού του μορφώματος που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ παλιά και να μετατρέπεται σε μια ακόμα χειρότερη εκδοχή του τυχοδιωκτισμού, με τις εκδοχές του life style».

«Ο ελληνικός λαός να μην μείνει μόνο στα like ή σε αυτά που βλέπει και τον εντυπωσιάζουν, αλλά να μείνει σε ουσιαστικά ζητήματα. Και αν θεωρεί ότι καλά τα λέει, για παράδειγμα, ο Κουτσούμπας, κι έχει δίκιο και έχει δημοφιλία όπως λέτε, αυτή η δημοφιλία να εκφραστεί στο ΚΚΕ. Γιατί αυτό που εκφράζει ο Κουτσούμπας για παράδειγμα, αυτό που εκφράζουν όλα δηλαδή τα στελέχη του ΚΚΕ, οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, είναι αυτή η γνησιότητα, η αξιοπιστία, η εντιμότητα, το ήθος και η εμπιστοσύνη που πρέπει να έχει ο ελληνικός λαός και να ακουμπήσει στο ΚΚΕ. Γιατί υπάρχει η επόμενη μέρα και στην ΕΕ, μέσα στο ευρωκοινοβούλιο, εκεί δηλαδή που παίρνονται αυτές οι αποφάσεις, και εδώ που ανατρέπονται, δηλαδή κυρίως στους δρόμους του αγώνα, και εκεί το ΚΚΕ θα είναι παρόν» τόνισε στη συνέντευξή του ο Δ. Κουτσούμπας.

Μιλώντας για την ακρίβεια σημείωσε ότι «μια ανάσα ανακούφισης, όχι ότι θα έλυνε ολοκληρωτικά το ζήτημα, αλλά η πρόταση του ΚΚΕ, που είναι για σήμερα, δεν είναι για αύριο, ούτε για την δευτέρα παρουσία, δηλαδή η κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς μαζικής λαϊκής κατανάλωσης, η κατάργηση του φόρου στα καύσιμα, στην ενέργεια, αυτά θα ήταν μέτρα ανακούφισης, μια ανάσα για τα λαϊκά νοικοκυριά, ο έλεγχος των ενοικίων επίσης».

Μεταξύ άλλων, μίλησε και για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπου δήλωσε: «Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν λάθος από την αρχή και έχει να κάνει με την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Εκεί ήταν η αρχή του κακού και έτσι θα πηγαίνει από εδώ και πέρα. Θα έχουμε συνεχείς προκλήσεις, θα έχουμε ένταση ανάμεσα στις άρχουσες τάξεις των δύο κρατών, γιατί οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, άρα εφόσον δεν λύθηκαν ουσιαστικά ζητήματα που οδηγούν σε αλυτρωτισμούς και εθνικισμούς, αυτά τα ζητήματα μένουν ξεκρέμαστα και μένει μόνο η ένταξη στο ΝΑΤΟ. Ένταξη στο ΝΑΤΟ σημαίνει συμμετοχή σε πολέμους και ανταγωνισμούς».