Έπειτα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για την «αλλεργία που εμφανίζει στην αλήθεια καθώς το “όλα στο φως” που προσχηματικά αναφέρει η ΝΔ δε γίνεται πράξη πουθενά». «Συνέβη στην υπόθεση των υποκλοπών με την προσπάθεια συγκάλυψης, επαναλαμβάνεται και τώρα, στην υπόθεση Πάτση», ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

«Είναι ζήτημα υπεράσπισης των θεσμών και η ασυδοσία και αλαζονεία της εξουσίας πληγώνει τη Δημοκρατία μας και ενισχύει τα άκρα. Καλλιεργείται ένα δόγμα όταν βλέπουμε μόνο τέτοιες συμπεριφορές στην πολιτική, ότι όλοι ίδιοι είναι. Ε, δεν είναι όλοι ίδιοι», ανέφερε χαρακτηριστικά, παραθέτοντας συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ το 2009-2011:

«Νόμος 3861/2010, πρόγραμμα Διαύγεια για διαφάνεια στο δημόσιο βίο, με το οποίο μπορέσαμε να δούμε ότι ο κ. Πάτσης πήρε υπέρογκες απευθείας αναθέσεις από τα ελληνικά ταχυδρομεία,

Νόμος 3849/2010 για την ενίσχυση του πόθεν έσχες. Έτσι τέθηκε το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτών και στελεχών σε offshore εταιρίες

Νόμος 3943/2011 για την ενίσχυση του θεσμού του οικονομικού εισαγγελέα, ώστε τώρα να μπορεί να ερευνά την υπόθεση του κ. Πάτση.

Νόμος 4024/2011 για την καταπολέμηση της διαφθοράς δημοσίων αξιωματούχων.

Και τέλος, νόμος 3869/2010 για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Έτσι το ΠΑΣΟΚ, μέσα στη μεγάλη κρίση, με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, κατάφερε να κρατήσει όρθια την κοινωνία, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, να ενισχύσει τους θεσμούς, τους μηχανισμούς ελέγχου και τώρα, τόσα χρόνια μετά, να οδηγούνται στη δικαιοσύνη τέτοιες υποθέσεις. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα το οποίο προστάτευσε την πρώτη κατοικία. Ο ΣΥΡΙΖΑ με το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο και τους δικούς του νόμους άνοιξε την κερκόπορτα στα funds και τώρα η ΝΔ κάνει business συστηματικά πάνω στα κόκκινα δάνεια και στο ιδιωτικό χρέος των πολιτών», πρόσθεσε.