Απαντώντας παράλληλα σε σχετική τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, υπογράμμισε ότι «δεν έγιναν όσα ζητήθηκαν θεσμικά. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ζήτησε θεσμικά μία σειρά μαρτύρων. Δεν ήρθε ο Πρωθυπουργός που διοικητικά και πολιτικά προΐσταται της ΕΥΠ, δεν ήρθε ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού που παραιτήθηκε για αυτόν ακριβώς το λόγο, δεν ήρθε ο Εισαγγελέας της ΕΥΠ στην Εξεταστική Επιτροπή για την ίδια την ΕΥΠ! Εμείς αυτά ζητήσαμε».

«Δεν εφαρμόζονται οι νόμοι εικοσαετίας, αλλά νόμοι του 2019 και του 2021, τους οποίους εισηγήθηκε η ΝΔ για να καλύψει τις δικές της αυθαίρετες και απολυταρχικές πρακτικές», πρόσθεσε ο κ. Μάντζος.

Αφού επανέλαβε ότι «υπάρχουν δύο σκάνδαλα, της παράνομης παρακολούθησης και της συγκάλυψης», ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κατέρριψε τον μύθο του εθνικού λόγου παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς «αν υπήρχε πραγματικός εθνικός λόγος, η Κυβέρνηση θα το είχε κάνει φέιγ βολάν. Προφανώς, δεν υπήρχε και γι’ αυτόν το λόγο παραιτήθηκαν όσοι παραιτήθηκαν».