Πρόσθεσε πως «το ΠΑΣΟΚ τα θυμάται όλα και τα θυμάται και καλά. Θυμόμαστε ποιος πτώχευσε τη χώρα το 2009, ποιος “πείραξε” τα στατιστικά, ποιος έπληξε την αξιοπιστία της χώρας και είναι ακόμη ο Ανδρέας Γεωργίου στα δικαστήρια και ποιοι ήταν στις πλατείες και στα Ζάππεια, ποιοι πήραν τις δύσκολες αποφάσεις και έκαναν βαθιές μεταρρυθμίσεις όπως η “Διαύγεια”, που τώρα είναι ένα λευκό τείχος γιατί δεν λειτουργεί.  Θυμόμαστε ποιοι αγκάλιασαν την άκρα εθνο-λαϊκιστική Δεξιά και ποιοι έπληξαν τους θεσμούς της δημοκρατίας μας» κατέληξε ο Εκπρόσωπος Τύπου.

Σχετικά με την επίθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Μάντζος αναρωτήθηκε με νόημα: «Θέλουμε συνήγορο στον αγώνα που κάνουμε για τη Δημοκρατία και τους θεσμούς, τον κ. Πολάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ, που πρώτοι έπληξαν την ανεξαρτησία και το κύρος της Δικαιοσύνης και των ανεξάρτητων αρχών; Εμείς μιλάμε για ένα άλλο πολιτικό ήθος.».

Ως προς την υπόθεση της Εύας Καϊλή, ο κ. Μάντζος επέμεινε: «Μηδενική ανοχή στη διαφθορά. Σας υπενθυμίζω ότι από αυτό το στούντιο την επομένη της διαγραφής της κ. Καϊλή ζητήσαμε επισήμως να παραδώσει την έδρα της».

Ερωτηθείς για τον χρόνο παραίτησης του κ. Ανδρουλάκη από την Ευρωβουλή, ξεκαθάρισε: «Έχουμε ανάγκη από ισχυρή φωνή στο Ευρωκοινοβούλιο, όπως αποδείχτηκε στις υποκλοπές, στα εθνικά και στα ενεργειακά θέματα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, θα ηγηθεί του συνδυασμού μας στις επόμενες εθνικές εκλογές και θα παραιτηθεί από ευρωβουλευτής με την προκήρυξη των εθνικών εκλογών».